У полон взяли 10 російських десантників з Костроми
Україна

У полон взяли 10 російських десантників з Костроми

26 серпня 2014, 02:52
0
1
Сподобалось?
1

Поблизу населеного пункту Дзеркальний Амвросіївського району Донецької області спільна оперативна група ЗС України та СБУ затримала десять військовослужбовців 331 полку 98 свірської дивізії Повітряно-десантних військ Збройних сил РФ (в\ч 71211).

Російські військовослужбовці затримані із особистими документами та зброєю. Вони дали свідчення, що батальйон десантників 23 серпня був передислокований залізничним транспортом до Ростовської області РФ, а близько 3 години ночі 24 серпня підрозділ був піднятий по тривозі і отримав наказ здійснити марш у складі колони. Лише офіцерському складу було повідомлено, що техніка вторгнеться на територію України.

Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за фактом незаконного перетину кордону озброєними громадянами російської держави, повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

За інформацією Міноборони, затримані російські десантники на 2 БМД відстали від великої колони російських військ. Командир взводу старший лейтенант Михайло Міленко з місця події зник, залишивши підлеглих, які вирішили пробиватися до своїх, але через деякий час потрапили в оточення і були змушені без бою здатися силам АТО.

Загалом до складу колони входили артилерійський дивізіон, розвідрота та підрозділи забезпечення загальною кількістю 350-400 осіб, близько 30 БМД, 18 артилерійських установок «Нона» та інші автотранспортні засоби загальною кількістю до 60 одиниць. Затримані були одягнені у військову форму російського зразка, без ознак, маскувальні халати. На техніці розпізнавальні знаки зафарбовані зеленим кольором, замість них нанесені білі кола. Підрозділ військ РФ йшов на на Іловайськ.

«Сьогодні Збройними Силами України було взято в полон значну кількість російських військовослужбовців. Офіційно вони перебувають на навчаннях в різних куточках Російської Федерації. Реально беруть участь у військовій агресії проти України. Їхні рідні давно не мають з ними зв'язку і не знають, де вони знаходяться. Терористи закопують їхні тіла будівельною технікою, не залишаючи навіть написів на хрестах. Я звертаюсь до родичів російських військовослужбовців.Негайно з'ясуйте, де насправді перебувають ваші рідні.Заберіть їх з України, де вони змушені гинути за приватні інтереси жменьки кремлівських можновладців, байдужих до їхніх доль та долі вашої країни», - написав у Фейсбук міністр оборони України Валерій Гелетей.

  

  

  


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися