Російські спецслужби на Покрову планують напад на Києво-Печерську Лавру та на храми УПЦ МП на Рівненщині
Україна

Російські спецслужби на Покрову планують напад на Києво-Печерську Лавру та на храми УПЦ МП на Рівненщині

11 жовтня 2014, 19:08
0
0
Сподобалось?
0

Українська православна церква Київського патріархату розповсюдила через свою прес-службу резонансну заяву. Зокрема у ній йдеться, що з достовірних джерел Київська Патріархія отримала інформацію про те, що російськими спецслужбами на свято Покрова Пресвятої Богородиці, 14 жовтня, готуються численні провокації у Києві та в областях України з метою розпалення релігійної та суспільної ворожнечі.

«Під виглядом українських націоналістів та прихильників Київського Патріархату провокаторами готуються напади на Києво-Печерську Лавру та храми Московського патріархату. Вже зараз з різних областей України надходить інформація про розповсюдження листівок нібито від імені українських патріотів та прихильників Київського патріархату, в яких містяться заклики на Покрову вчинити фізичну розправу з духовенством Московського патріархату та захоплювати храми УПЦ МП», - йдеться у заяві.

УПЦ КП офіційно відмежувався від можливих силових акцій у Києво-Печерської Лаврі та інших храмах, а також від виготовлення і розповсюдження листівок із закликами до насильства проти священиків та храмів Московського Патріархату.

«Обрання свята Покрова Пресвятої Богородиці - дня, коли вшановуються українські козаки та повстанці УПА, - в якості дати провокацій, виявлення однакових за замістом листівок у різних областях України (зокрема, у Рівненській та Херсонській областях), свідчить про скоординовану і масштабну підготовку провокації. Її очевидною метою є створення приводу для розгортання в російських ЗМІ та на міжнародній арені чергової хвилі наклепів на Україну і Київський Патріархат, розпалення в українському суспільстві ворожнечі, особливо напередодні парламентських виборів», - підкреслили в УПЦ КП.

Також Українська Патріархія закликала своїх вірних не брати участі у підготовці та проведенні насильницьких дій проти духовенства і храмів Московського патріархату.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися