Біля оселі Ірини СЕВЕРИН
Регіони

Корова Ромашка надихнула на плетіння виробів із сіна

16 липня 2023, 11:57
0
0
Сподобалось?
0

У селі влітку не до відпочинку. Збирання ягід, закрутки, а ще сіно треба скласти, щоб було взимку чим домашню живність годувати. Саме збираючи сіно для своєї корівки Ромашки, жителька села Росішки, що на Дніпропетровщині, Ірина Северин придумала незвичайне заняття.

Пані Ірина все життя пропрацювала у місцевому будинку культури. Завжди брала участь у різних виставках, постійно шукала якісь нові ідеї, щоб здивувати людей. Якось, збираючи на полі тюки з сіном для корови, задумалася, а чи можна з нього робити якісь цікаві речі. Заглянула в інтернет – а там купа різних відеоуроків. Ось так і почалося її захоплення. Дружину в усьому підтримує чоловік.

– Станіслав косить траву, а я збираю, – розповідає. – Абияка не підійде. Тонка йде для мотання, а більш груба – для плетіння. Трапляється трава з різними насінинами, і коли я плету з неї, то їх обриваю. Це якщо хвіст комусь зробити, то може бути. Коли трава в тюках, то воно навіть краще, бо залишається тільки стебельце. Майстриня пережила важку втрату: минулого року під обстрілами у Харкові загинув її 30-літній син. Зізнається, що у роботі знаходила розраду, трохи відходила від гірких думок. Ірина продає свої вироби через інтернет, бере участь у міжнародних виставках. Її роботи бували на виставці у Франції, є покупці з Литви, Німеччини. Аби допомагати Збройним силам України, Ірина організувала дитячо-молодіжний волонтерський рух «Сіно об’єднує». Дівчатка та хлопчики із задоволенням вчаться незвичному ремеслу, тим більше, що матеріал для роботи росте у кожного в садку та на подвір’ї. Головне, дочекатися, коли трава підсохне до потрібної кондиції. Разом з юними односельцями майстриня робить різні вироби. За 50-100 гривень можна придбати духмяну іграшку ручної роботи, або незвичайну мисочку для фруктів.

Наталія ВЕЧОРОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися