Івано-Франківщина

Селяни виганяють бійців АТО... у хащі

7 березня 2016, 17:51
0
0
Сподобалось?
0

З неприємною ситуацією зіткнулися бійці, котрі пройшли АТО, на Прикарпатті. Вони не можуть добитися виділення їм земельних ділянок для будівництва у достойному місці. Про це пише franyk.com.

Обурені тим, що односельчани виступають проти їх законного права отримати земельні ділянки та навіть зібрали підписи проти цього учасники АТО із села Підмихайля Калуського району.

Як стало відомо, 23 лютого сільська рада прийняла рішення «Про надання дозволу на виділення масиву для будівництва індивідуальних житлових будинків учасникам АТО» 17 бійцям. Одинадцять учасників АТО із села Підмихайля та шість із Бережниці. Їм хочуть виділити землю в урочищі «Іваньків» в с.Підмихайля. Мова йде про земельну ділянку площею близько 2,5 га, яка в народі має назву «Смукова рінь»та розташована в межах населено пункту. Також, депутати прийняли рішення щодо надання дозволу на виготовлення детального плану місцевості для індивідуальних житлових будинків учасникам АТО.

«І тут активузувалися сільські активісти. Кажуть, що ми хочемо у них забрати пасовище. Але на тому пасовищі влітку пасуться інколи 2, інколи 3 корови та 1 кінь.  Активісти почали писати заяви-протести, збирати підписи, щоб нам не виділяли земельні ділянки. Серед підписантів є кілька осіб з однієї хати та мешканці інших вулиць, які ніколи не випасали худобу на тій ділянці, яку сільрада вирішила надати учасникам АТО.

Прикро відчувати до себе таке ставлення з боку людей та слухати образи і звинувачення на свою адресу. Знайшлися й такі, що нас, учасників АТО, посилають будуватися під ліс, у хащі, де немає ні дороги, ні ліній електромереж. Запитуємо, чому нас туди посилають, ми ж не ховалися у лісі, коли нас мобілізовували? У відповідь почули: «Ми вас туди не посилали»», - розповідають учасники АТО.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися