На Прикарпатті є могила вампіра
Івано-Франківщина

На Прикарпатті є могила вампіра

11 червня 2023, 11:34
1
0
Сподобалось?
0

Старовинне кладовище в Івано-Франківську є справжньою знахідкою для любителів вампірів. Мова про цвинтар на вулиці Київській (колись – Опришківська). Саме там колись був похований кровопивця. І він давав про себе знати навіть після смерті.

Це одне з найстаріших івано-франківських кладовищ. І, певно, одне з найстрашніших. Перші поховання тут датовані початком ХХ століття. А закрила його радянська влада у 1970-х роках після серії містичних випадків. Відтоді цвинтар став заростати чагарями. Найбільшою знаменитістю «Київського кладовища» є вампір. Розповіді про нього стали ширитися містом з легкої руки письменника Володимира Єшкілєва.

У вампіри записали працівника місцевої залізниці. Хоча існує версія, що кондуктор вурдалаком не був. Його просто поховали на тому місці, де задовго до нього закопали справжнього вампіра. Мовляв, саме це «підпоховання» потривожило любителя пити кров, і у тому ж році він вбив трьох людей. До могили залізничника викликали місцевого відуна, щоб «заспокоїв» вурдалака. І все припинилося на кілька десятиліть.

Та нова хвиля загадкових трупів з’явилася у 70-х роках минулого століття. Так, у 1974 році могилу вампіра потривожили – поховали поруч якусь бабцю. І почалося. Знову й знову містом поповзли чутки про обезкровлені трупи дівчат зі слідами укусів на шиї. Влада активно все це спростовувала. Водночас дивним для місцевих жителів виглядав той факт, що після шостого чи сьомого повідомлення про нове тіло підозрілу могилу вирішили… випалити військовим вогнеметом. Кажуть, дим з могили валив три дні.

Після цього випадки дивних смертей відразу припинилися. Яка частка правди у цій історії, сьогодні сказати важко. Але ж факт залишається фактом: ця могила на «Київському цвинтарі» пуста. Вечорами там полюбляють збиратися поціновувачі містики, вживати алкоголь та завалювати діру під надгробком порожніми пляшками.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • shamil
    shamil

    Главное при покупке участка в Карпатах купить участок, без истории из прошлого) Поэтому выбираю варианты на сайте https://karpaty-dream.com.ua/ru

    10 березня, 21:33
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися