На Львівщині фермер понад рік тримав переселенців у трудовому рабстві
Львівщина

На Львівщині фермер понад рік тримав переселенців у трудовому рабстві

20 листопада 2023, 12:43
0
-1
Сподобалось?
-1

На Львівщині фермер зі Стрийського району наймав працівників на роботу, не платив їм зарплату й утримував у неналежних умовах.

Про це повідомляє поліція Львівської області.

«На оперативну лінію 102 за допомогою звернувся 47-річний чоловік, який тимчасово проживає у Львівській області. За словами заявника, він та його цивільна дружина є переселенцями, і з вересня 2022 року проживають та працюють на одній із ферм, розташованих у Стрийському районі», – йдеться в повідомленні.

Господар ферми обіцяв заявнику та його дружині створити належні умови для проживання та забезпечити оплату праці. Проте роботодавець своїх обіцянок не виконав та за роботу працівникам не платив, а лише надав їм місце для проживання з неналежними умовами та періодично забезпечував продуктами харчування.

Слідчі повідомили господарю ферми про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України.

Нині триває досудове розслідування. Підозрюваному загрожує позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Згідно з даними Міжнародної організації з міграції, з 1991 по 2021 рік від торгівлі людьми постраждали понад 300 тисяч громадян України. Загалом у світі налічується від 20 до 40 млн людей, що перебувають у рабстві.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися