Олег ЛЕСИК (в центрі) разом зі своїми вихованцями
Рівненщина

Босоніж на снігу тренуються навіть діти

17 лютого 2018, 13:36
0
0
Сподобалось?
0

Дивлячись на дітей, які у кімоно роблять різні вправи на снігу, випадкові перехожі ще більше кутаються у теплі пальта. А от школярі, котрі займаються кіокушин карате, не звертають увагу на холод. Житель Дубна Олег Лесик 35 років тому захопився цим японським бойовим мистецтвом. Тепер дає уроки не лише дітям, а й дорослим чоловікам.

Наймолодшому учню п’ять, а найстаршому – 57!

У 12 років Олега привів на секцію з боксу його дядько Костянтин, який був майстром спорту з цього виду. А от батьки бачили у хлопця музичні завдатки. Тож аби їх не розчаровувати, Олег і на акордеоні вчився грати, і на бокс ходив. Бо своє майбутнє неодмінно хотів пов’язати зі спортом. Кіокушин карате – непросте бойове мистецтво. Воно лежить в основі підготовки бійців майже всіх спецслужб світу! І вимагає не лише фізичної форми, а й самодисципліни. З 1990 року Олег Лесик займається тренерською роботою. Він – керівник Західного регіону України з розвитку кіокушин карате. Курує роботу семи областей.

– Понад дві тисячі моїх учнів нині живуть у різних куточках нашої держави, – розповідає Олег. – Дехто займається тренерською роботою. У Дубно багато шкіл, коледжів, з яких діти приходять до мене на тренування. Наймолодшому моєму учню лише п’ять рочків. Наша перлинка – Богданочка Бакалейко. Хоч їй лише вісім років, але вона уже серйозна спортсменка. Ходять до нас сім’ями. Меланію Лукашук привів тато, який раніше у нас тренувався. Місцевий лікар Юрій Музика записав у секцію сина. Ніколи не було конфліктів з батьками через те, що діти займаються на морозі, ходять босоніж по снігу. Вони мені довіряють.

Олег Зиновійович переконаний, що спорт допомагає у самодисципліні. Треба силу волі, щоб побороти лінощі і три рази в тиждень ходити на тренування. А також дотримуватися режиму харчування, обов’язково у меню має бути риба. Батьки юних спортсменів особливо за цим стежать. «Я вважаю, що найкраща інвестиція – це ваша дитина. Бо легше одразу вкласти більше у її розвиток, ніж потім викорінювати шкідливі звички», – переконаний тренер. Тож його син Давид має синій пояс, а дружина Ірина теж знає кілька прийомчиків.

На тренування ходять не лише підлітки та молодь. Є серед них і дорослі чоловіки. А найстаршому учню… 57 років. Він переконаний, що ці фізичні навантаження допомагають зберігати хороше здоров’я.

Позбувся епілепсії завдяки заняттям

Прийти у кіокушин карате може кожен, але не кожен здатен витримати його ритм, жити його філософією. Перед початком тренувань Олег Зиновійович проводить лекції, де розповідає про ці основні засади. Щоб продемонструвати гідний приклад для наслідування, збирає всі підгрупи разом, а це приблизно 170 осіб, щоб показати дітям переможців змагань, володарів титулів. За роки тренерської роботи Олег знає чимало випадків, які можна назвати справжніми дивами.

– До нас ходив 40-річний чоловік, у якого була епілепсія, – розповідає. – Два рази в тиждень ставався напад. Він до медиків звертався, шукав різні способи порятунку – все марно. Врешті вирішив спробувати кіокушин карате. За півтора року занять не було жодного нападу! А секрет у тому, що контрольовані фізичні навантаження допомагають кращому кровообігу, обміну речовин. Позитивні ж емоції, спілкування з фанатами своєї справи лише покращують результат. З цукровим діабетом приходили люди, а потім розповідали, що завдяки заняттям організм зміцнів настільки, що вони зменшили вживання інсуліну. Замість двох разів на добу кололи лише раз.

Олег Лесик справді живе своїми учнями, спортом. Завдяки розумінню та фінансовій підтримці батьків, бо не завжди вдається залучити спонсорів,  їздить з ними на різні змагання у Київ, Дніпро, Одесу, інші міста. Вихованці привозять кубки та перемоги – і цим доводять, що тренер не дарма вкладає у них душу та знання.

Руслана СУЛІК, Рівненська область

ПЕРЕДРУК ЗАБОРОНЕНО!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися