Ансамбль «Водограй» з Вовковиїв святкує 10 літ
Рівненщина

Ансамбль «Водограй» з Вовковиїв святкує 10 літ

23 травня, 15:00
0
0
Сподобалось?
0

Минулої п’ятниці переповнений зал Вовковиївського ліцею Демидівської громади зібрав сотні небайдужих жителів села, батьків, колишніх учнів, очільників громади, депутатів району, області на святковий благодійний концерт. Так відзначали десятирічний ювілей шкільного вокально-хорового ансамблю «Водограй», багаторазового переможця обласних, всеукраїнських та міжнародних фестивалів-конкурсів серед шкільних колективів.

– А все почалося з приходу в школу амбітного молодого вчителя музики Ярослава Пограничного у 2013 році (нинішній керівник ансамблю), – почала своє вітальне слово керівник закладу Валентина Романовська. – І вже в 2014 році ансамбль побував на великій сцені. А в 2017-му на обласному етнофестивалі «Вифлиємська зірка» виборов перше місце і став лауреатом першої премії всеукраїнського фестивалю-конкурсу мистецтв для дітей та юнацтва «Різдвяні канікули» у Львові. Цього ж року ансамблю «Водограй» присвоєно звання зразкового художнього колективу після виступу на 13-му Всеукраїнському фестивалі-конкурсі дитячої естрадної пісні «На крилах дитинства», де отримав найвищу перемогу Гран-прі. У 2019 році на міжнародному фестивалі-конкурсі «Перлина світових талантів» ансамбль стає володарем Гран-прі та отримує сертифікат на 1000 євро для поїздки в Болгарію, де вибороли найпрестижніші нагороди і диплом лауреата І ступеня та найвищу нагороду Гран-прі. У 2023-24 роках на міжнародних фестивалях-конкурсах «Нова ера талантів» та «Єврофест» ансамбль «Водограй» знову стає лауреатом І премії.

За десять років діяльності у складі колективу брали участь 29 учасників, здобули понад 40 дипломів та відзнак. А свій ювілейний концерт учасники ансамблю присвятили нашим захисникам. Зібрані майже 30 тисяч гривень передадуть на потреби воїнам-односельчанам, які захищають Україну на фронті. Під завершення концерту стало відомо, що творчий колектив включили у подання на присвоєння звання народного!

Іван ФІНЮК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися