У Тернополі пограбували чоловіків, які збиралися за кордон по гуманітарну допомогу
Тернопілля

У Тернополі пограбували чоловіків, які збиралися за кордон по гуманітарну допомогу

11 березня, 09:44
0
0
Сподобалось?
0

У Тернополі напали на чоловіків, які планували їхати за кордон за гуманітарною допомогою, їх пограбували.

Про це повідомив начальник відділу управління карного розшуку ГУНП в Тернопільській області Сергій Хом’як.

За його словами, про цей випадок чоловіки розповіли поліцейським через 10 днів, бо, кажуть, боялися помсти тих, хто напав.

"Чоловіки, які звернулися до правоохоронців, розповіли, що у телеграм-каналі знайшли оголошення про офіційне виготовлення документів для безперешкодного перетину кордону. З ними зв'язалися представники фірми й запевнили, що вирішать все безпосередньо на кордоні, тому не треба жодних документів, а мати лише готівку. За кілька днів чоловіків повідомили, коли і звідки виїзд, і нагадали, що треба взяти готівку й закордонні паспорти. Водій очікував на клієнтів у Тернополі. При виїзді з міста авто заблокували невідомі. Жителям Чортківського району, які були у ньому, вдалося вибігти з автівки і втекти. Проте їхні речі з багажника, забрали нападники", — розповів начальник відділу карного розшуку.

Сергій Хом’як каже, нападників затримали. Це уродженці Дніпра та Чернігівської області. Організатор уже відбував покарання за вбивство, розбої та викрадення автівок, а його спільник — за правопорушення пов'язані з наркотиками. Під час обшуків у нападників виявили і вилучили крадені речі й набої до зброї.

"Затриманим повідомили про підозру за 4 частиною 186 статті Кримінального кодексу України — грабіж з погрозою застосування насильства, та у відкритому викраденні чужого майна, вчиненому повторно, за попередньою змовою групи осіб і в умовах воєнного стану. Також оголосили підозру відповідно до 2 частини 15 статті Кримінального кодексу України — замах на вчинення кримінального правопорушення. За це затриманих можуть ув’язнити до тринадцяти років із конфіскацією майна. Їм обрали запобіжний захід — тримання під вартою".


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися