На Волині відкрився ще один чоловічий монастир
Волинь

На Волині відкрився ще один чоловічий монастир

4 листопада 2014, 11:41
0
0
Сподобалось?
0

 

В останні дні жовтня в селі Світязь Шацького району відбулася велика подія: освячення монастирського корпусу Петро-Павлівського чоловічого монастиря. Рівно 11 років тому, на свято ікони Божої Матері «Спорителька хлібів», архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Симеон (зараз - митрополит Вінницький і Барський) разом із духовенством освятили наріжний камінь під будівництво майбутньої чернечої обителі. До цього часу монахи жили в старенькій хатині, а відтепер матимуть монастирські келії не тільки для себе, а й тих численних паломників, які часто приїжджають на монастирські Богослужіння.

Хресним ходом вранці святкового дня священики вирушили від Петро-Павлівського храму до величного монастиря. І в храмі ікони Божої Матері «Спорителька хлібів» відбулася перша Божественна Літургія, яку очолив архімандрит Арсеній Дем'янчук, намісник чоловічого монастиря. На святковій службі були присутні - ректор Володимир-Волинського регентського Духовного училища, митрофорний протоієрей Олексій Никитюк, благочинний Шацького округу, митрофорний протоієрей Микола Вихор, священики не тільки Шацького, а й Любомльського, Ковельського і Володимир- Волинського районів.

Радував слух молитовний спів ченців Почаївської обителі, які були запрошені на освячення монастиря, та свій місцевий церковний хор.

«Я дякую всім, хто за ці 11 років долучився до будівництва цієї обителі, - виголосив у кінці промову отець Арсеній. - Коли тільки закладалася перша цеглина, то ніхто не вірив, особливо із місцевих жителів, що на цьому місці буде лунати постійна молитва. І вже від сьогоднішнього дня наші ранішні та вечірні Богослужіння відбуватимуться в монастирській церкві, а на свята і в неділю буде звершуватися дві Літургії. Ми молимося за наше село, наших людей, всіх, хто приїжджає з різних куточків України та Білорусі. Двері нашого монастиря відкриті для всіх вас».

По завершенні Літургії відбулося освячення монастирського  корпусу та відслужений подячний молебень.

Раділи цій події всі, особливо, паломники, для яких уже буде місце для ночівлі та спільної трапези з ченцями обителі. А Матір Божа й надалі буде покривати всіх своїм омофором та не дозволить бути в голоді не тільки монахам, а й жителям усіх навколишніх сіл, бо ж Її ікона «Спорителька хлібів» наситить і духовно, і тілесно.

Олеся КУЛІШ

Фото автора

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися