Бійці волинського батальйону ДУК вирушили на оборону стратегічного села Піски
Волинь

Бійці волинського батальйону ДУК вирушили на оборону стратегічного села Піски

6 грудня 2014, 23:47
0
8
Сподобалось?
8

Бійці 3-го батальйону «Волинь» Добровольчого українського корпусу після перепочинку знову відправилися на Схід у селище Піски біля сумнозвісного Донецького аеропорту. Поїхали волинські ДУКівці на Схід не з пустими руками. Зокрема громада Луцького району зібрала для них цілий бус необхідних речей. За словами волонтера ДУКу та Спілки ветеранів Афганістану Василя Христейчука, тут макарони, крупи, теплий одяг, сигарети, консервації, теплий одяг, дитячі малюнки, «буржуйки» та інше.

Про це повідомляє «Громадське.Волинь».

«Громада Торчинської селищної ради, громада Смолингівської сільської ради, учні Торчинської загальноосвітньої школи передали цей вантаж. Долучилися велика кількість підприємців Торчина, налагодили виготовлення «буржуйок» на твердому паливі, на дизпаливі, що дуже корисно для солдатів, бо дрова не завжди можна там на місці знайти, а невелика кількість палива завжди під рукою. Загоряється швидко, добре гріє, заодно можна приготувати їжу», - розповідає волонтер.

«Малюнки від дітей веземо, вся школа збирала, із кожного класу найкращі... Я спочатку думав, що малюнки для солдатів не мають особливого значення. Але коли перший, другий раз поїхав туди, переконався, що хлопці читають ті листи, дивляться малюнки, трепетно до того відносяться», - додає Христейчук.

Настанови бійцям перед відправкою у Піски дав отець Юрій - ієрей храму Холмської ікони Богоматері.

«Війна - це справа не проста, але захищати свій дім, свою родину, свою Батьківщину - це благе діло. Коли постає питання про те, що «вбивати - це не добре». Вбивство є гріхом, звичайно, але це таке вбивство, коли ти хочеш забрати, коли ти є загарбником. Але коли ти захищаєш своє, не ти забираєш, а в тебе забирають, це є зовсім інше», - каже священик.

Перед відправленням він побажав бійцям мужності, а родичів та близьких закликав молитися і допомагати матеріально. Також вже за традицією окропив ДУКівців свяченою водою. А ще просив на передовій співати колядки, щоб «кавказці» чули наші пісні про добро.

Родичі та близькі дали бійцям спеціальні ляльки-мотанки, хрестики та інші обереги, щоб уберегти від біди на Сході.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися