Прихожани волинського храму напекли і відправили в зону АТО понад 200 кілограмів пирогів
Волинь

Прихожани волинського храму напекли і відправили в зону АТО понад 200 кілограмів пирогів

5 січня 2015, 23:13
0
0
Сподобалось?
0

Таку незвичайну передачу підготували і відправили парафіяни Свято-Миколаївського храму волинського містечка Ківерці. Ідея напекти пирогів виникла не спонтанно. Напередодні Нового року одна з жіночок, яка відвідує цей храм у Ківерцях, потелефонувала в черговий раз до знайомих солдатиків. Розпитувала про їхні потреби.

- Та все ніби є, - відповіли хлопці, - але ось свята скоро, і так пирогів домашніх захотілося...

Печуть же пироги у більшості волинських родин. Отож отець Олександр і оголосив у неділю в храмі, що добре було б напекти пирогів і тим, хто нині на фронті.

Як зазначили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ, за два дні ківерцівські жіночки принесли у храм аж 240 кілограмів пахучих пирогів з різноманітними начинками. Хто не зміг напекти пирогів, пекли або купували печиво, якого також не один десяток кілограмів, і його відправлятимуть окремо.

Волинські пироги поїхали у Сєвєродонецьк, Лисичанськ та селище Сиротне. Отримувати їх виїжджали командири відділень, які тут нині базуються. У цих місцях якраз і служить немало ківерчан, та й волинян загалом.

Це, звичайно, не перша передача ківерчан землякам. Благочинний Ківерцівського округу Української православної церкви протоієрей Олександр Кондратюк каже, що у багатьох їхніх храмах стоять карнавки для збору пожертв на військових, час від часу збирають кошти і на певні потреби: амуніцію, продукти і т.п.

Кожної неділі у храмах благочиння звершуються молебні за мир в Україні, закінчення цієї неоголошеної війни, за те, аби земляки, які нині воюють, здоровими і живими поверталися у свої домівки. А ідея з пирогами виникла спонтанно.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися