Волинська обласна рада врятувала ковельську залізничну лікарню
Волинь

Волинська обласна рада врятувала ковельську залізничну лікарню

17 квітня 2015, 17:27
0
0
Сподобалось?
0

Депутати Волинської обласної ради підтримали проект рішення про надання згоди на прийняття з державної власності у обласну комунальну власність вузлову лікарню станції Ковель, яка раніше належала до Державного територіального-галузевого об’єднання «Львівська залізниця». У зв’язку з децентралізацією бюджетної політики усі відомчі лікарняні заклади позбавили державного фінансування. А їхню подальшу долю залишили на розсуд територіальних громад, на території яких вони розташовані.

2015 рік – перехідний. Тож держава частково ще фінансувала лікарняний заклад залізничників у Ковелі, в якому працює чималий колектив. Також кошти на утримання лікарні вже виділялися з волинського обласного та ковельського міського бюджетів.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик зазначив, що кошти виділяється, а рішення щодо оптимізації роботи закладу місцева влада приймати не має права. А нагальних проблем чимало. Зокрема медзаклад планують дещо переорієнтувати. Відбудеться й деяке скорочення персоналу. Але найголовніша проблема – уже зараз потрібно подбати про наступний опалювальний сезон.

За словами депутата Олександра Свириди, до майнового комплексу лікарні входять кілька десятків будівель і приміщень. В опалювальний сезон вони споживають 100 тисяч кубометрів газу. Тож у нинішніх тарифах лише на опалення потрібно 5 мільйонів гривень. Загалом рік життя лікарні коштує 11 мільйонів гривень. Тому Волинська обласна рада, вступивши у права господаря, має оперативно взятися за реконструкцію приміщень та запровадження енергоощадних заходів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися