Княгининівський ліцей перевірили на готовність до осінньо-зимового періоду
Україна

Княгининівський ліцей перевірили на готовність до осінньо-зимового періоду

11 серпня 2023, 11:08
0
0
Сподобалось?
0

Голова обласної ради Григорій Недопад, депутат Юрій Харченко та очільник Луцької райради Олександр Гурський відвідали Княгининівський ліцей з метою належної підготовки до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період.

Це один з найбільших освітніх закладів, де понад 450 дітей з усієї області здобувають поглиблені знання з іноземних мов та інформатики. Причому 60 % ліцеїстів навчаються із цілодобовим перебуванням. Тож, до підготовки установи до роботи в умовах викликів воєнного стану – особлива увага.

Тимчасово виконувачка обов’язки керівника ліцею Ольга Омелько розповіла, що облаштоване та сертифіковане минулоріч укриття на майже півтисячі осіб дозволить розпочати новий навчальний рік в очній формі. У сховищі передбачили як навчальні класи, так і можливість розгорнути спальні місця для 240 ліцеїстів, які перебувають на повному пансіоні. Також провели капітальний ремонт внутрішніх водо- та тепломереж, але з часом заміни потребуватиме зовнішня теплотраса.

За словами Ольги Омелько цілком до роботи у звичному режимі підготовлені їдальня та кухня, оновлено кухонне устаткування. Щоправда, через періодичні знеструмлення виведений з ладу компресор холодильної камери, проте до початку навчального року проблему залагодять. На випадок обмеження електропостачання є достатня кількість генераторів потрібної потужності.

З проблемних питань, у вирішенні яких розраховують на допомогу засновника, Ольга Омелько називає потребу у ремонті частини покрівлі, утеплення спортзали, а також оновлення спортивного майданчика зі штучним покриттям. Та найбільший клопіт, стверджує новопризначена керівниця, – це відсутність в ліцеї власної котельні. Купівля послуги з опалення у приватної енергетичної компанії обходиться недешево – близько трьох тисяч гривень за гігакалорію.

Голова Волиньради Григорій Недопад зазначив, що у співпраці з Луцькрадою ухвалили рішення про встановлення модульної котельні, яка обігріватиме одразу три освітніх заклади. Устаткування вже придбали, виготовляється проектно-кошторисна документація на монтажні роботи. Передбачається, що котельня працюватиме на дерев’яній щепі, отже вартість послуги буде значно меншою.

Григорій Недопад з колегами також оглянули спальні корпуси та навчальні класи ліцею та поспілкувалися з педагогічним колективом. Оскільки і лінгвістика, і інформатика неможливі без застосування комп’ютерної техніки та інтерактивних гаджетів, викладачі висловили побажання в оновленні застарілих стаціонарних ПК, а також придбанні для ліцею планшетів.

«Заклад великий і за наповненістю, і за площею – близько десяти будівель, два гектари території. Доглядати за таким комплексом непросто, але адміністрація і колектив  доклали максимум зусиль: освітній заклад добре підготували і до навчального року, і до того, щоб опалювальний період минув без ексцесів. Озвучені ж проблеми не є критичними чи нагальними, тому будуть вирішені, щойно дозволять умови, – підсумував візит Григорій Недопад. -  60% ліцеїстів Княгининівського ліцею не тільки навчаються, але і живуть у цьому закладі.

 Тому особливу увагу приділяємо створенню безпечних умов навчання в умовах воєнного стану. Перевірили стан укриття і готовності ліцею до осінньо-зимового періоду, адже тут було проведено чимало ремонтних робіт для створення безпечних і комфортних умов навчання і перебування учнів.

Облаштоване та сертифіковане минулоріч укриття ліцею, розраховане на майже півтисячі осіб, дозволить розпочати новий навчальний рік в очній формі. У сховищі передбачено як навчальні класи, так і можливість розгорнути спальні місця для 240 ліцеїстів, які перебувають на повному пансіоні. Також проведено капітальний ремонт внутрішніх водо- та тепломереж, але з часом заміни потребуватиме зовнішня теплотраса.

До роботи повністю готові їдальня та кухня, оновлено кухонне обладнання. На випадок обмеження електропостачання є достатня кількість генераторів.

З проблемних питань – потреба в ремонті частини покрівлі, утеплення спортзали, оновлення спортивного майданчика зі штучним покриттям, а також облаштування власної котельні, щоб якісно обігрівати приміщення і водночас економити на опаленні. Тому, у співпраці з Луцькрадою прийнято рішення про встановлення модульної котельні, яка обігріватиме одразу три освітніх заклади. Устаткування вже придбано, виготовляється проєктно-кошторисна документація на монтажні роботи. Передбачається, що котельня працюватиме на дерев’яній щепі, отже вартість послуги буде значно меншою.

Цей навчальний заклад великий і за наповненістю, і за площею – близько 10 будівель, 2 гектари території. Доглядати за таким комплексом непросто, але пророблено великий обсяг роботи для того, аби нормально пройти опалювальний період. Усі запити і потреби ліцею поступово вирішимо».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися