На Волині обласна рада збирається  створити власний телеканал: що не так
Волинь

На Волині обласна рада збирається створити власний телеканал: що не так

16 листопада 2023, 10:39
0
0
Сподобалось?
0

Волинська обласна рада хоче створити власне аудіовізуальне медіа.

Відповідний проєкт рішення почали публікувати депутати та громадські активісти, але на сайті установи його досі не опублікували – пише Конкурент.

Це одразу обурило як громадських активістів, так і деяких депутатів тієї ж ради. Цікавим є те, що у рішенні не зазначають ні назви нового медіа, ні хто буде директором. На місці цих даних – пропуски.

Депутатка Юлія Вусенко заявила, що її фракція не підтримуватиме це рішення, бо, на її думку, створення таких комунальних підприємств зараз не на часі і треба думати про перемогу.

«Хочете ще один Аверс, але повністю за наші з вами гроші? Я та наша фракція категорично не підтримуватимуть його, тому що маємо багато на це причин. Перша і ключова - війна. І я за те, аби ми повністю перейшли на «економіку війни» у всіх громадах нашої країни! А ми можемо і без гарних студій та ефірів людям і через соцмережі про свою роботу звітувати. А ще ми не голосуємо, бо точно розуміємо що з цією «командою більшості» це не про прозорість та відкритість влади! Це про свій піар, нечесну конкуренцію…, але уже повністю за наші з вами гроші», – написала Вусенка на своїй сторінці у фейсбук.

Як зауважив один з учасників ініціативної групи «Дрони замість бруківки» Анатолій Котлюк, факт того, що це рішення вносять саме перед сесією дуже насторожує. На його думку, така річ як аудіовізуальне медіа зараз не дуже потрібне людям і краще було б спрямувати ці кошти якщо не на армію, то хоча б на підтримку місцевих бізнесів.

«Що це буде я не знаю. З назву проєкт рішення складається враження ніби продакшн по виробництву відео. Але суть в не тому. А в тому, що цей проєкт станом на 00:00 16 листопада відсутній в проєкт порядку денного. Що вже автоматично насторожує. Бо в останні дні перед сесію піднімають проєкт, які треба «пропихнути». Жодної інформації про назву, кого пропонують на керівника, чим воно зрештою буде займатися наразі нема. Взагалі вперше бачу проєкт рішення з пропусками», – пише Котлюк.

Він також закликав голову Волинської обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка не підтримувати таке рішення й не підписувати документи, в яких буде йти мова про це комунальне підприємство.

Зауважимо, що за створення цього аудіовізуального медіа (нового комунального підприємства) ще мають проголосувати на сесії Волинської обласної ради, яка має відбутися сьогодні, 16 листопада.

Депутат Луцької міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик повідомив, що те, що рішення досі не опублікували, є порушенням регламенту. Якщо ж за створення медіа проголосують, то це рішення можна буде оскаржити у судді. Також він додав, що в Україні відбувся процес роздержавлення ЗМІ, але Волиньрада йде іншим шляхом.

«Цей проєкт з'явився в останній момент і досі не оприлюднений на сайті облради, хоча сесія сьогодні. Це порушує вимоги ряду законів, а отже таке рішення може бути оскаржене в судах у разі ухвалення. В Україні відбувся процес роздержавлення медіа. Тобто газети і телеканали, засновниками яких були державні чи місцеві органи влади, пішли у вільне плавання. А тут депутати Волиньради заговорили про створення телеканалу», – пише у своєму телеграм-каналі Андрій Лучик.

Він також закликав депутатів обласної ради не підтримувати цей проєкт рішення, адже, за його словами, це протирічить законам і здоровому глузду.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися