Депутати Волиньради зірвали сесію через бурштинові питання
Волинь

Депутати Волиньради зірвали сесію через бурштинові питання

29 квітня 2015, 16:12
0
0
Сподобалось?
0

Депутати Волинської обласної ради і з четвертої спроби не змогли завершити розгляд питань порядку денного 34-ї сесії. На попередніх трьох засіданнях представники громади впритул наблизилися до розгляду проектів рішень щодо дозволів на геологорозвідку родовищ бурштину на Волині. Однак на четверте засідання депутати просто не прийшли. Для початку сесії забракло кворуму. Чотири рази обласна рада намагалася розпочати роботу – для цього потрібно було, щоб у залі був присутній хоча б 41 депутат. Однак щоразу на табло висвічувалися цифри менше 40. Тож засідання почати так не вдалося. Голова Волинської обласної ради Валентин Вітер припустив, що окремі обранці громади, які мають свій власний інтерес, свідомо зірвали сесію, не бажаючи розглядати бурштинові питання. На думку пана Валентина, їх потрібно просто зняти з розгляду. Мовляв зараз приймати якісь поспішні рішення просто немає потреби, оскільки Верховна Рада України приступили до прийняття закону «Про видобування та реалізацію бурштину». Його народні депутати уже прийняли у першому читанні.

Вчинок депутатів-прогульників обурив голову координаційного комітету з питань допомоги учасникам АТО при Луцькому міському голові Ярослава Мудрика. Він прийшов на сесію, аби попросити обласну раду прийняти звернення до Кабміну про перегляд процедури нарахування і виплати ветеранам бойових дій одноразової грошової допомоги. За останній рік ця категорія пільговиків помітно поповнилася бійцями АТО. Однак не всі вони досі отримали необхідні документи, щоб отримати виплати.

Завітали у сесійну залу і представники ДУК «Правий сектор». Вони також розраховували на підтримку свого звернення до вищого керівництва України. Бійці просять, аби держава дозволила самостійне існування добровольчих воєнізованих підрозділів. Адже у вівторок базу ДУК «Правий сектор» оточили військовослужбовці 25-ї та 95-ї десантних бригад. «Правим» запропоновано здати зброю або, відповідно до попередніх домовленостей, стати до лав Збройних сил України.

Також ні з чим з сесії повернувся Володимир Бондар, який щойно переміг на довиборах в обласну раду у Ратнівському районі. Його мали офіційно проголосити депутатом. Однак цьому також завадила відсутність кворуму.

Валентин Вітер повідомив, що 34-а сесія продовжиться у другій половині травня. Голова обласної ради запевнив, що докладе максимум зусиль, аби наступного разу депутати таки зібралися, навіть якщо для цього потрібно буде з кожним провести індивідуальні бесіди.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися