У заступниці голови РДА на Волині заберуть гектар незаконно отриманої землі
Волинь

У заступниці голови РДА на Волині заберуть гектар незаконно отриманої землі

3 червня 2015, 22:37
1
0
Сподобалось?
0

Ковельська міжрайонна прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактом заволодіння шляхом обману землею державної власності громадянкою, яка обіймає посаду заступника голови Ковельської районної ради.

Прокурори з'ясували, що згідно з наказом виконувача обов’язків начальника Головного управління Держземагенства у Волинській області у квітні минулого року цій жительці села Білин Ковельського району надано земельну ділянку площею 1 га для ведення особистого селянського господарства із земель державної власності сільськогосподарського призначення Білинської сільської ради.
У лютому ж 2014 року на підставі рішення цієї сільради їй уже надавалася у власність безоплатно земельна ділянка площею 0,25 га для ведення особистого селянського господарства із земель комунальної власності села Білин.
Однак земельне законодавство України говорить, що передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян провадиться один раз по кожному виду використання. Чиновниця ж двічі використала своє право на одержання у власність безоплатно земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства. Відтак, з державної власності незаконно вибула земельна ділянка сільськогосподарського призначення площею 1 га.
Задля повернення землі в державну власність Ковельський міжрайонний прокурор звернувся до суду із позовною заявою про визнання незаконним і скасування наказу виконувача обов’язків начальника Головного управління Держземагенства у Волинській області, визнання недійсним свідоцтва про право власності чиновниці на земельну ділянку.
У кримінальному провадженні про шахрайство триває досудове розслідування.

Відзначимо, що земля у Білині завжди користувалася значним попитом серед «непростих» ковельчан. А все тому, що село дуже мальовниче і розташоване неподалік Ковеля.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • юрист
    юрист

    тут можна з прокуратурою сперечатись . тому що в земельному кодексі вказано, що громадяни мають право на безоплатне отримання землі один раз по кожному виду землекористування В МЕЖАХ НОРМ БЕЗОПЛАТНОЇ ПРИВАТИЗАЦІЇ, А САМЕ 2 ГА ДЛЯ особистого селянського господарства.бо де ж логіка як одна людина візьме 0,25 га, а інша 1,25га .

    4 червня 2015, 08:54
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися