З понеділка газовики вирушать відключати газ боржникам з прилеглих до Луцька сіл
Волинь

З понеділка газовики вирушать відключати газ боржникам з прилеглих до Луцька сіл

17 липня 2015, 12:37
0
0
Сподобалось?
0

Споживачів, які системно не платять за газ, будуть від'єднувати від газопостачання у селах Тарасове, Зміїнець і Липини з понеділка 20 липня.

Про це інформує прес-служба ПАТ «Волиньгаз».

Жителі Луцька і Луцького району лідирують в області по рівню заборгованості за газ. За перше півріччя 2015 року  загальна сума заборгованості складає 56,7  мільйонів гривень, що становить 60 % від боргів усієї Волинської області. У Луцькому районі на сьогодні від’єднано від газопостачання майже 200 домоволодінь через борги на загальну суму 339 тисяч гривень.

Через порушення строків сплати за надані послуги з газопостачання ПАТ «Волиньгаз» зобов’язане від’єднати споживача після надсилання письмового попередження. На оплату боргу дається 10 днів з дати отримання попередження.

«Сьогоднішня ціна газу для багатьох є просто непідйомною. Але неплатоспроможність споживача не завжди є причиною низької платіжної дисципліни. Як показує досвід, своєчасною оплатою за газ часто нехтують цілком заможні люди. Часто такі недобросовісні споживачі ідуть платити тільки тоді, коли під парканом екскаватор починає рити землю», - розповідає заступник голови правління з постачання та обліку газу ПАТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз.

Відновити газопостачання відключене можна після сплати боргу у повному обсязі, а також оплатити послугу з підключення. Споживачі, які використовують газові колонки чи котли мають надати також копію Акту перевірки технічного стану димових і вентиляційних каналів.

ПАТ «Волиньгаз» рекомендує не допускати ситуації з від’єднанням від газопостачання, адже це завдає чимало клопотів споживачу і є економічно невигідним для підприємства, а натомість подбати про субсидії чи реструктуризацію боргу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися