Луцьк обіцяє селам каналізацію, медицину, полдіцію і асфальтові дороги у разі об’єднання
Волинь

Луцьк обіцяє селам каналізацію, медицину, полдіцію і асфальтові дороги у разі об’єднання

29 липня 2015, 22:52
0
0
Сподобалось?
0

Луцький міський голова Микола Романюк та секретар міської ради Сергій Григоренко зустрілися з мешканцями Жидичинської сільської ради(до її складу входять села Жидичин, Кульчин, Липляни), щоб розповісти про переваги, які отримає громада, об’єднавшись з Луцьком.

Микола Романюк зауважив, що бюджет об’єднаної територіальної громади в перерахунку на одного мешканця становитиме 5400 гривень (зараз у Жидичинській сільській раді – 560 гривень, тобто майже у 10 разів менше). Також Луцький міський голова пообіцяв, що після об’єднання протягом найближчих років на території сільської ради будуватимуть централізовану каналізацію та систему водопостачання. Також Луцьк готовий допомогти відремонтувати асфальтовану дорогу у селі Липляни протяжністю три кілометри.

Селяни окрім того, отримають доступ до міської медицини. У Жидичині відкриють відділення луцького центру надання адміністративних послуг.

«Після створення спільної об’єднаної територіальної громади сюди курсуватиме й міський громадський транспорт. Крім того, охорону громадського порядку в об’єднаній територіальній громаді буде здійснювати нова патрульна поліція. Її автомобілі нестимуть службу й на території ваших сіл», - додав Микола Романюк.

Не оминуть увагою освіту, науку, питання централізованого вивезення сміття, пожежної охорони та інших благ цивілізації.

Крім того, у зв’язку зі змінами у чинному законодавстві, громада Жидичинської сільської ради матиме представників у міській раді та виконавчому комітеті.

Звертаючись до присутніх, Жидичинський сільський голова Олег Данкевич розповів, що такі зустрічі необхідні, аби громада могла почути, які переваги їм дасть об’єднання з іншими населеними пунктами. «Рішення про приєднання ми прийматимемо спільно громадою. Об’єднання з Луцьком цікаве, адже багато мешканців працює у місті, ми знаходимося в безпосередній близькості, хороше транспортне сполучення», – наголосив він.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися