Фоторепортаж про життя роти «Світязь» у прифронтовій Луганщині
Волинь

Фоторепортаж про життя роти «Світязь» у прифронтовій Луганщині

13 серпня 2015, 17:11
0
-1
Сподобалось?
-1

Близько двох місяців у Сєверодонецьку, що на Луганщині, дислокується рота патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь». Бійці надають допомогу луганським правоохоронцям, але основне завдання – не допустити проникнення на територію Луганської області, яка підконтрольна українській владі, розвідувально-диверсійних груп терористів. Репортаж про будні волинських міліціонерів-спецпризначенців зробила прес-служба УМВС України у Луганській області.

– Це перше відрядження батальйону «Світязь» до Луганської області, – розповідає заступник командира роти (Ігор Дрючан) на позивний «Горинич». – Ми зробимо все, що від нас залежить, щоб мирні мешканці Сєверодонецька почували себе у безпеці.

Коли «Горинич» розповідає про бойовий шлях свого підрозділу, відчувається сум і біль у кожнім його слові. Ясинувата, Іловайський котел, Дебальцевський плацдарм, Вуглегірськ – це бойовий шлях бійців роти. Шлях – омитий кров’ю від втрат своїх побратимів. Хлопці на собі відчули жахи війни, горе та страждання людей.

– Я досі живу з цим болем у серці, – говорить «Горинич». – Я пам’ятаю кожного свого побратима, який віддав своє життя за рідну Батьківщину. І тому, усі мої бійці, і я – ми віримо в те, що Україні бути!

Практично усі бійці підрозділу це уродженці Волинської області. Більша частина з них представники цивільних професій – від директора шахти до вчителя. Та й вік коливається від 19 до 50 років. Де б вони не були, вони із собою мають три прапори – державний, прапор Волинської області та прапор з шевроном батальйону «Світязь».

Спілкуючись з командирами та бійцями батальйону вражає їх життєлюбність, доброта та віра в перемогу. Постійно лунає сміх та жарти. У вільний від служби час хлопці займаються фізичною та вогневою підготовкою. Розповідають, що у них дуже гарний «шеф-повар», який готує їм дуже смачні страви.

Самому молодому бійцю з позивним «Кубік» – йому виповнилось 19 років. Вже третій свій день народження хлопець відзначає не вдома. Два рази – у лавах Збройних сил України, третій – на службі у зоні АТО.

«Кубік» продемонстрував, як він із зав’язаними очима розбирає і збирає автомат. Показали хлопці і деякі вправи з рукопашного бою, з відпрацювання зі зброєю групами. Розповіли й про свого чотирилапого друга. Під час переміщення по території Красного Лиману, до їх підрозділу прибилося щеня. Хлопці назвали його «Сержант» і тепер він усюди з ними.

Блокпост, де чергує «Світязь», приблизно за кілометр від окупованої бойовиками території. Хлопці показують споруду, де вони знаходяться під час обстрілів.

І на завершення, «Горинич» та його побратими запевняють, що війна скінчиться і всі, хто залишився без своїх домівок – повернуться додому. Треба потерпіти, а головне – не втрачати віру…


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися