Волинські ліси від пожеж охороняє авіація
Волинь

Волинські ліси від пожеж охороняє авіація

13 серпня 2015, 22:33
0
2
Сподобалось?
2

Авіапатрулювання лісових масивів можна назвати найефективнішиим методом охорони лісів від пожеж після відеоспостереження. За словами начальника Рівненсько-Волинського авіавідділення  Аркадія Шотіка, завдяки авіації можна точно визначити квартал лісового масиву, де зафіксовано дим чи вогонь. Згідно з інструкцією авіаційного патрулювання лісовий політ здійснюється на висоті 400-600 метрів над поверхнею землі. Лісові масиви лісогосподарських та лісомисливських підприємств Волині умовно розподілені на певні ділянки або квартали і зазначені на карті. Помітивши осередок вогню чи диму, пілот-спостерігач, як правило, знижує висоту для того, аби за допомогою карти точно визначити координати лісового масиву. Далі через мобільний зв’язок детальна інформація про пожежу, її візуальні орієнтири передаються або диспетчерові міжобласного відділення, або в галузеве обласне управління, або ж безпосередньо інженерам з захисту та охорони лісу того чи іншого державного підприємства Волинського ОУЛМГ.

Графіки польотів літака лісоохорони залежать у першу чергу від наявного в області класу пожежної небезпеки. Якщо оголошено третій клас, то в такому разі повітряні патрулювання повинні здійснюватися  щоденно. Якщо ж вищий – по два рази згідно того ж самого маршруту. Однак в зв’язку з недостатнім фінансуванням важко дотримуватися зазначених графіків. Виходять із ситуації пілоти-спостерігачі, намагаючись якомога раціональніше і разом з тим економно використовувати ввірену їм для роботи повітряну техніку.

Цими днями, коли на Волині триває 5-ий клас пожежної небезпеки, начальник Рівненсько-Волинського авіавідділення Аркадій Шотік, командир Ан-2 Дмитро Сердюк та пілот-спостерігач Володимир Никонець посилено патрулюють закріплені за ними лісові площі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися