На Волині оштрафували голову сільради, який їздив на мажорному джипі з проблисковими маячками
Волинь

На Волині оштрафували голову сільради, який їздив на мажорному джипі з проблисковими маячками

23 березня 2016, 12:37
0
0
Сподобалось?
0

Днями у соцмережах, спершу у «ВКонтактє», а потім у «Фейсбук», з’явилося відео за участю Піддубцівського сільського голови Луцького району Бориса Горбатюка, який роз’їжджав населеним пунктом на позашляховику із увімкненими проблисковими маячками. Як відомо, їх використання заборонене і карається солідним штрафом. До того ж, як зазначили автори відео, сільський голова перешкоджав руху автомобіля одного з місцевих жителів.

Відео тут: https://www.facebook.com/viktoria.silyuk/videos/982779681810635/

Борис Горбдатюк – брат колишнього нардепа-регіонала Адама Горбатюка.

Трохи пізніше до Піддубців навідалися патрульні з Луцька, де виявили автомобіль «NISSAN X-TRAIL», обладнаний проблисковими маячками.
Як зазначається у повідомленні патрульної поліції Луцька, Власнику автомобіля запропонували поїхати на СТО, щоб демонтувати маячки. Там у нього відібрали пояснення, склали акт вилучення, взяли розписку про надання згоди на зняття маячків. Водій пояснив, що маячки сам не встановлював, а вони вже були на машині, коли її придбав. Однак проти зняття не заперечував.
За вчинене правопорушення на власника складено протокол за ст.122-5 КУпАП (порушення визначеного порядку встановлення і використання на транспортних засобах спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв). Це тягне за собою накладення штрафу в розмірі 500 неоподаткованих мінімумів, тобто 8 500 гривень.

Відзначимо, що раніше таке порушення тягнуло за собою куди суворіше покарання. Штраф сягав 2500-3000 неоподаткованих мінімумів, або від 42 до 56 тисяч гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися