Фото зі сторінки Миколи Федіка у
Волинь

У Луцьку побоюються початку будівництва, яке зіпсує історичну панораму

19 квітня 2016, 23:53
1
-1
Сподобалось?
-1

У Луцьку може стартувати чергова сумнівна забудова поблизу інституту мистецтв СНУ по вулиці Ковельській. У разі забудови цієї місцевості назавжди буде спотворено панорамний вигляд історичної частини міста.

Нині тут уже почалися якісь роботи. Почалося розчищення майданчика. На місці побували депутати луцької міської ради від ВО «Свобода» Микола Федік та Богдан Вавринюк.

«Сьогодні було розпочато виконання будівельних робіт, як зараз це представляється, із реконструкції світлофорного об’єкту та влаштуванням з’їзду на перехресті Ковельська-Набережна. При цьому замовником будівництва виступає управління житлово-комунального господарства міста Луцька. Здавалося б нічого протизаконного чи підозрілого, але фінансування робіт відбувається за рахунок коштів приватних інвесторів. Виглядає так, що чиновниками міської ради прикриваються, виконуючи, по суті, підготовчі роботи до забудови лугу біля річки Стир багатоповерхівками, щоб уникнути розголосу та скандалу», - написав у «Фейсбук» Микола Федік.

Депутат зазначив, що його фракція у міськраді підготує відповідне звернення до управління архітектури з метою попередити забудову, яка може назавжди зіпсувати історичний вигляд міста.

«Також небезпеку такої перспективи потрібно врахувати при розробці опорного плану історичної частини міста. У разі видачі містобудівних умов та погодження плану забудови – в обов’язковому порядку провести громадське обговорення з цього питання», - додав Микола Федік.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Перехожий
    Перехожий

    "Сумнівна забудова"? Може "шановні" депутати скажуть, що вони не знають, що там будується? Ну то я вам розповім... Мінімальна інформація про те, що там будується, знаходиться на сайті http://map.land.gov.ua/kadastrova-karta Отже: Кадастровий номер:0710100000:11:051:0026 Тип власності:Приватна власність Цільове призначення:для будівництва та обслуговування торгово-розважального комплексу Площа:2.9735 га

    27 квітня 2016, 22:49
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися