У липні над Волинню здійснювали прольоти російські літаки
Волинь

У липні над Волинню здійснювали прольоти російські літаки

3 серпня 2016, 10:27
0
0
Сподобалось?
0

В останні дні липня російські повітряні судна здійснювали прольоти над Волинською та Закарпатською областями. Це відбувалося у рамках одноразового дозволу на вхід у повітряний простір України через несприятливі погодні умови на маршруті, які могли призвести до аварійної ситуації, повідомило Державне підприємство обслуговування повітряного руху України («Украерорух») у відповідь на запит агентства «Інтерфакс-Україна».

В «Украерорусі» пояснили, що згідно з рішенням Ради безпеки польотів Державної авіаційної служби України можливе надання одноразових дозволів на вхід у повітряний простір країни у разі крайньої необхідності усім повітряним суднам, зокрема тим, які зареєстровані в Російській Федерації. Держпідприємство уточнило, що такий дозвіл, зокрема, було надано рейсам «Аерофлоту» AFL2123 Іракліон-Москва та AFL2409 Рим-Москва 27 липня, AFL2125 Салоніки-Москва 31 липня та авіакомпанії «Сибір» SBI950 Варна-Москва 28 липня, які зафіксував онлайн-радар flightradar24.

«В усіх перерахованих вами випадках відхилення від маршруту відбувалося через несприятливі погодні умови», – йдеться у відповіді на запит агентства.

«Украерорух» зазначає, що іншими причинами для надання одноразових дозволів на вхід у повітряний простір України для будь-яких повітряних суден можуть послужити: аварійна ситуація з повітряним судном; загроза життю осіб на борту повітряного судна; обхід небезпечних явищ погоди (якщо обхід без входу в повітряний простір України може призвести до аварійної ситуації); перевантаження секторів обслуговування повітряного руху суміжних країн, а також інші ситуації, за яких стає очевидним, що вхід у повітряний простір України дозволить уникнути тяжких наслідків для осіб на борту повітряного судна.

У прес-службі «Украероруху» наголосили, що польоти повітряних суден авіакомпаній РФ у повітряному просторі України заборонені згідно з рішенням, зафіксованим у протоколі від 25 листопада 2015 року №131 засідання Кабінету Міністрів України, і листами Державної авіаційної служби України від 25 листопада 2015 року.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися