У Луцьку провели частину масштабної операції проти бандитського автоклондайку
Волинь

У Луцьку провели частину масштабної операції проти бандитського автоклондайку

21 лютого 2017, 08:33
0
1
Сподобалось?
1

Вчора до Луцька завітав солідний десант силовиків з різних областей України. Волинь була одним з пунктів де відбувалася спецоперація проти банди, яка спеціалізувалася на виготовленні і збуті підроблених документів на автомобілі. Зловмисники виготовляли технічні паспорти, державні номерні знаки, змінювали номери агрегатів, створюючи так звані автомобілі-«двінийники». У Луцьку відбувся один із 62 обшуків. Автомобілі правоохоронців з Рівненськими, Вінницькими, Одеськими та столичними номерами помітили у районі вулиці Чернишевського. Тут правоохоронці проводили слідчі дії у кількох приватних домоволодіннях.

Пізніше заїжджі правоохоронці, серед яких були представники Генпрокуратури, СБУ та поліції, перебралися до приміщення Гловного управління Національної поліції у Волинській області, щоб елементарно систематизувати отримані документи та речові докази.

Про більш глобальні деталі операції повідомив голова Нацполіції Сергій Князєв. Він розповів, що мережа зловмисників діяла в 11 областях України. Підпільні майстерні виготовляли підроблені документи на викрадені автомобілі, номерні знаки, «перебивали» номери на агрегатах авто. Крім того, члени групи здійснювали несанкціоноване втручання в роботу офіційних електронно-обчислювальних машин, таким чином отримуючи інформацію про зареєстровані в Україні транспортні засоби. Пізніше вкрадена інформація використовувалася для виготовлення підроблених свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів. Ще зловмисники виробляли фальшиві посвідчення працівників СБУ та прокуратури.

Група налічувала кілька десятків учасників. Частина з них організовувала викрадення і зберігання транспортних засобів, інші – доставляли викрадені авто до гаражів, де в подальшому автомобілям змінювали номери агрегатів і вузлів. У той же час кілька осіб приймали замовлення на виготовлення потрібної «продукції», ще частина – підшукували через бази даних інформацію про потрібні авто. На підставі цієї інформації зловмисники, використовуючи корупційні зв’язки у регіональних сервісних центрах, виготовляли підроблені документи і номерні знаки на автомобілі-«двійники».

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили 55 автомобілів-«двійників» з підробленими документами про реєстрацію, бланки суворої звітності, номерні знаки, документи, ключі від викрадених автомобілів, дорого вартісне обладнання для «перебивання» номерів агрегатів. Затримано 10 зловмисників. Кістяк групи складали мешканці Одеси та Луцька.

https://www.youtube.com/watch?v=xcZvtQbhoYI


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися