Понад 10 тисяч лучан уже підписали декларації з сімейними лікарями
Волинь

Понад 10 тисяч лучан уже підписали декларації з сімейними лікарями

24 квітня 2018, 10:40
0
0
Сподобалось?
0

У центрах ПМСД  Луцька підписано понад 10 тисяч декларацій. Лідером є комунальний заклад “Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2”, -інформує прес-служба міської ради.

За словами  начальника  міського управління охорони здоров’я   Миколи Якимчука, надання первинної медичної допомоги здійснюють 106 сімейних лікарів, 39 лікарів-педіатрів та 608 середніх медичних працівників. За його словами, такої кількості медичних працівників достатньо для забезпечення надання первинної медичної допомоги мешканцям міста. Усі комунальні лікувально-профілактичні заклади мають доступ до мережі Інтернет та забезпечені у достатній кількості медичним обладнанням та комп’ютерною технікою в кількості 210 одиниць. Медичні працівники із надання первинної медичної допомоги освоїли навички роботи із комп’ютерною технікою. Основною проблемою при укладанні декларацій є неякісний інтернет-зв’язок зі сторони медичних інформаційних систем.

Зараз на одного жителя для забезпечення первинною медичною допомогою виділяється 240 гривень, а після того, як заклади набудуть статусу комунальних некомерційних підприємств та укладуть договір з Національною службою здоров’я України, ця сума зросте до 370 грн.

Кампанія “Лікар для кожної сім’ї” стартувала 2 квітня 2018 року .


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися