Фермери, власники особистих селянських господарств Волинської і Рівненської областей, які займаються переробкою молока, вивчали досвід сироваріння у Польщі. Про це повідомляє сайт Департаменту агропромислового розвитку ВОДА.
Поїздка відбулася в рамках проекту: «Сприяння впровадженню новітніх технологій переробки молока у Волинській та Рівненській областях шляхом ознайомлення з кращими польськими практиками». У гміні Корицін Підляського воєводства члени делегації ознайомитись з технологію виробництва сирів традиційним ручним способом. Анета Лукашук провела майстер-клас з виготовлення корицінських сирів традиційним непромисловим методом.
Українська делегація взяла участь у відкритті Фестивалю традиційних корицінських сирів. Там послухали лекції з позиціонування на ринку торгової марки і маркетингу домашніх сирів, методи промоції через виставки, місцеві фестивалі, телебачення.
В екологічному господарстві Дороти і Єжи Монів, що розташоване в мальовничій місцевості Крупе, неподалік руїн замку ХV століття, ознайомилися з виробництвом сирів з травами, які визнано офіційно традиційними продуктами (в ЄС є процедура оформлення традиційних і регіональних продуктів, товарів харчування).
Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!