У Луцьку захаращені місця прибирали 100 волонтерів
Волинь

У Луцьку захаращені місця прибирали 100 волонтерів

24 вересня 2020, 20:07
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку організували толоку.

У ній взяло участь 100 волонтерів. Прибирали територію міста у п'яти локаціях, – розповів Суспільному директор Департаменту сім'ї, молоді та спорту Володимир Захожий.

В обласному центрі відбулася мінітолока. Таким чином лучани долучилися до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day». Поділили Луцьк умовно, щоб кожна частинка Луцька мала якусь зону, таким чином приділити увагу не тільки центральній частині міста, - розповідає координаторка толоки Людмила Яворська.

Волонтери чистили від сміття міст через Стир на вулиці Шевченка і міст над Сапалаївкою на вулиці Будівельників. Позбувалися непотребу у районі парку біля місцевого РАЦСу й у Луцькому ботанічному саду. Розчистили і частину вулиці Глушець біля Молодіжного центру.

Лучанка Яна Романюк з друзями наводила лад біля річки Сапалаївка. Дівчина каже, що сміття дуже різноманітне, але найбільше пляшок і пластикових стаканчиків. «Дуже радує, що немає шприців, бо зазвичай, коли я долучаюся до акції прибирання, то їх дуже багато», - каже Яна Романюк. Волонтери сміття одразу сортували у різні мішки - пластик, скло, папір, побутові відходи.

Світлана Салінська прибирала Луцький ботанічний сад, локацію обрала тому, що часто тут гуляє. Розповідає, що центральний парк міста гарний, чистий, а цей захаращений, його треба привести до ладу, розчистити, поприбирати.

Волонтерка Анна Дроздик каже: «Лише сьогодні зрозуміла, які люди свині. В центрі такого немає, а якраз в таких парках дуже багато сміття».

Зі слів координаторки Ірини Новосад на толоці працювали з дотриманням карантинних вимог – антисептики, маски, усім, що потрібно в учасників прибирання забезпечили.

Зі слів керівника Департаменту сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради Володимира Захожого, прибирала місто майже сотня лучан-волонтерів. Зібране сміття вивезли працівники департаменту житлово-комунального господарства.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися