Лікарі не давали шансів на життя атовцю з Волині, який переміг у «Іграх нескорених»
Волинь

Лікарі не давали шансів на життя атовцю з Волині, який переміг у «Іграх нескорених»

26 грудня 2020, 19:53
0
0
Сподобалось?
0

Переможець Всеукраїнських онлайн-змагань «Ігри нескорених» Володимир Нерода із села Мощаниця Ківерцівського району виборов перше місце у дисципліні «стрільба з лука - класичний лук» у категорії початківці.

Про це розповів Суспільному тренер хлопця Євген Макар.

Пів року тому Володимир Нерода почав займатися стрільбою з лука. Тренується у ветеранки, переможниці «Ігор Нескорених-2018» Майї Москвич та майстра спорту Євгена Макара. У тирі для стрільби з лука, каже хлопець, буває не так часто, як хотів би.

Спортсмен відео свого виступу на Всеукраїнські онлайн-змагання «Ігри Нескорених» знімав у цій залі. Показав результат 72 бали у стрільбі з лука. Перемога стала неочікуваною.

Тренер Євген Макар розповідає, що до змагань готувалися, здобули першість міста. «У Володимира майже одразу все почало вдаватися», - каже тренер. Як переможець у категорії «початківці» Володимир Нерода, не може брати участь у всесвітньому етапі «Ігор нескорених», проте стрільба з лука для ветерана-атовця - хороша реабілітація.

У Володимира Нероди своя історія з війни. Хлопець завжди мріяв стати офіцером. У 19 років пішов служити за контрактом у 14-ту окрему механізовану бригаду, понад десять місяців провів під Щастям. 2018-го отримав мінно-вибухове поранення на бойовій позиції біля Попасного Луганської області. Спочатку, пригадує Володимир, рятували у місцевій лікарні, потім лікували медики Харкова і Києва. Шансів на життя лікарі не давали. Казали, що хлопець «народився у сорочці».

Потім була довга реабілітація в Ірпені та Німечинні. Зробили операцію на руці, пересаджували нерв. Руку вдалось врятувати. 2019-го року за станом здоров’я, військовослужбовець, мусив звільнитися зі Збройних сил України. Каже, що це для нього сумна історія, бо хотів служити.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися