У дитячій лікарні на Волині проводили «ювелірні» операції маленьким пацієнтам
Волинь

У дитячій лікарні на Волині проводили «ювелірні» операції маленьким пацієнтам

27 лютого 2021, 14:12
0
0
Сподобалось?
0

20 лютого в операційній Волинської обласної дитячої клінічної лікарні до самого вечора тривала робота отохірургів. Цього дня у співпраці з київським колегою – отоларингологом вищої кваліфікаційної категорії, отохірургом, який спеціалізується на мікрохірургії вуха, Павлом Нечипоренком волинські лікарі оперували пацієнтів медзакладу.

Про це інформують на Фейсбук-сторінці лікарні.

Цього дня проводили сануючі операції хворим з хронічними отитами та складні слуховідновлюючі оперативні втручання. Вихідний день вибрали через щільний графік роботи Павла Нечипоренка у Києві.

Зокрема, хірурги провели втручання з видалення холестеатоми – пухлиноподібного утвору, який є загрозливим не тільки для здоров’я, а й для життя пацієнта, адже розростаючись, утвір руйнує сусідні тканини, кістку, може проростати до мозкових оболонок, поширюватися в мозок і руйнувати велику судину головного мозку – сигмоподібний синус, потрапляти ближче до мозочка, до основи мозку.

Завдання хірургів – запобігти цим ускладненням та ефективно провести слухопокращувальну операцію. Ці операції здійснюються в 1 або 2 етапи і дозволяють зберегти слух.

«Можливість таких «ювелірних» хірургічних втручань створена благодійницею - Рітою Лімротт з Німеччини, завдяки якій в ЛОР-операційній наявні сучасні операційні мікроскопи, бор-машини, бори з алмазним напиленням, які дозволяють якісніше й менш травматично виконувати роботу, система для моніторингу лицевого нерву, інструменти для мікрохірургії вуха.

Зокрема, не всі сучасні клініки мають систему моніторингу лицевого нерву, який точно контролює залягання лицевого нерву і сигналізує хірургу про наближення до нього в ході оперативного втручання, що убезпечує його від пошкодження та знімає ризики парезу половини обличчя», - йдеться в дописі.

Завдяки командній роботі, професіоналізму анестезіологів та хірургів, надсучасній медичній апаратурі, в обласній дитячій лікарні забезпечується проведення довготривалих наркозів при складних оперативних втручаннях, а після операції діти певний час перебувають в спеціально обладнаній післяопераційній палаті під кваліфікованим наглядом лікарів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися