Поліщук розповів, як у Луцьку боротимуться зі смородом
Волинь

Поліщук розповів, як у Луцьку боротимуться зі смородом

30 березня 2021, 20:43
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку планують провести заходи, аби побороти неприємні запахи, які йдуть з очисних споруд.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку розповів мер Луцька Ігор Поліщук.

Ремонт відстійника, біопрепарати для очистки стічних вод, системи озонування – перелік заходів, які планують вжити, аби побороти неприємні запахи, джерелом яких є очисні та інші споруди КП "Луцькводоканал".

Зазначають, щоб змінити ситуацію минулого року на очисних спорудах закупили обладнання та виконали роботи на суму понад 5 мільйонів гривень. 

Цього року на очисних спорудах будуть вжиті наступні заходи:

1. Застосування біопрепаратів для очистки стічних вод від органічних складових, що будуть вводитися на всіх етапах очистки. Серія препаратів різного рівня впливу буде вводитися окремо в мулові карти, в аеротенки, у біоставки. Вартість проекту - 4,4 млн грн. Очікуваний ефект: зменшення навантаження на блок біологічної очистки Очисних Споруд Каналізації (ОСК), зменшення інтенсивності запахів, зневоднення мулу на мулових картах, вивільнення частини мулових карт.

2. Заміна 800 метрів трубчастих аераторів в аеротенках-складових системи біологічної очистки стічних вод, встановлено та модернізовано системи високоякісної аерації на блоку біологічної очистки стічних вод на ОСК. Вартість проекту - 1 млн грн. Очікуваний ефект: підвищення рівня ефективності біологічної очистки стічних вод від органічних складових, зменшення споживання електричної енергії.

3. Проведення капітального ремонту вторинного радіального відстійника на ОСК. Вартість проекту - 1,2 млн грн. Очікуваний ефект: покращення якості очистки стічних вод, зменшення навантаження на інші споруди.

4. На двох з найбільших каналізаційних насосних станціях (КНС) №1 та №3 буде встановлено дві системи озонування повітря, які очищують середовище від шкідливих сполук та від можливих неприємних запахів на територіях КНС та прилеглих до них територіях. Вартість проекту - 1,3 млн грн. Очікуваний ефект: усунення шкідливих викидів в атмосферу, усунення неприємних запахів на території та поблизу КНС.

5. Очищення двох мулових карт на ОСК. Вартість проекту: 0,45 млн грн. Очікуваний ефект: звільнення 2-х мулових карт для заповнення мулом з біоставка №2, можливість очищення біоставка №2.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися