На Волині фермер розводить кіз у купольному будиночку
Волинь

На Волині фермер розводить кіз у купольному будиночку

2 липня 2021, 15:40
0
0
Сподобалось?
0

У селі Богушівка Луцького району створили купольний будиночок для розведення кіз англо-нубійської породи. Це округле сферичне приміщення, у якому тварини мають змогу комфортно перебувати як влітку, так і взимку. Така незвична ферма – єдина в Україні.

Власник ферми Руслан Митько розповів для Інформаційного агентства ВолиньPost, що завдяки такій конструкції кози краще себе поводять, стають спокійнішими, що покращує їх продуктивність.

Руслан Митько – фермер з досвідом. Раніше він тримав кіз у звичайних приміщеннях, тому має з чим порівнювати. Одного разу чоловік прочитав в інтернеті про купольні будиночки, у яких доволі часто тримають тварин за кордоном. Фермери з різних країни писали хороші відгуки, тому Руслан Митько вирішив побудувати таку ферму на Волині. Будівництво досі триває, проте вже декілька місяців господарство фермера перебуває у такому купольному «козятнику» в Богушівці.


«За рахунок того, що вона купольна, відповідно, немає гострих кутів, кози спокійніше себе поводять, стали менш агресивними. Всі завжди будують приміщення прямокутної форми. Наші тварини також раніше утримувалися у звичайному хліві, тому нам є з чим порівняти», - зауважує фермер.

Гуляють тварини на обгородженій території. За словами фермера, кози англо-нубійської породи – досить спокійна та «не криклива» порода. Вони легко йдуть на контакт.

На фермі Руслан Митько вже вирощує перших козенят від придбаних раніше тварин. Цікаво, що всередині ферми окремо є стійла для дорослих кіз, відділи для малечі та навіть для пологів.


Також у планах Руслана Митька – створити першу на Волині сироварню на відкритому вогні. Наразі триває будівництво.

«У нас є доволі цікава ідея. В Україні є кілька сироварень на відкритому вогні, але ми розробили унікальний дизайн. Впевнений, що такий проєкт буде вперше в Україні», - запевняє Руслан Митько.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися