В «Епіцентрі» біля Луцька вакцинують від коронавірусу
Волинь

В «Епіцентрі» біля Луцька вакцинують від коронавірусу

1 листопада 2021, 14:57
0
0
Сподобалось?
0

Біля Луцька у будівельному гіпермаркеті «Епіцентр»  відкрили центр вакцинації від коронавірусу.

Щеплення тут роблять щодня з 12:00 до 20:00. Від входу до пункту вакцинації ведуть стрілки на підлозі.

Працюють в «Епіцентрі» по черзі медики з ківерцівського, підгайцівського, рожищенського, боратинського, липинського центрів первинної медико-санітарної допомоги.

У гіпермаркеті можна щепитись двома вакцинами на вибір: Pfizer та CoronaVac. Традиційно попит більший на Pfizer- препарат американського виробництва. Сімейна лікарка Ківерцівського ЦПМСД Надія Комарук розповідає, що у суботу, 30 жовтня, тут вакцинували понад 70 людей першою вакциною і 10 – другою. Препарати сюди привозять у сумці-холодильнику.

«Люди по-різному приходять. Приблизно 10 людей було таких, що спочатку пішли в драмтеатр або поліклініку, а їм сказали: «Не чекайте, краще їдьте в «Епіцентр». Є місцеві, які кажуть, що в їхніх амбулаторіях немає вакцин. А є такі, що випадково побачили і зробили щеплення. Якоїсь закономірності немає», - каже лікарка.

Процедура стандартна: вимірювання температури, підписання згоди, щеплення. Після цього 30 хвилин можна побути під наглядом медиків.

Станом на 17:00 неділі, 31 жовтня, в «Епіцентрі» черг зовсім не було. Але, кажуть медики, періодично до десяти охочих вакцинуватись одночасно все ж назбирується.

Комп’ютерів у пункті вакцинації немає, тож лікарю і медсестрі доводиться вносити дані про щеплення в електронну базу в інший робочий день в амбулаторії.

Наразі графік чергування медиків в «Епіцентрі» розписаний до кінця листопада. Чи буде працювати пункт вакцинації після цього, поки невідомо.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися