81-річна переселенка з Києва взялася за волонтерство у Луцьку
Волинь

81-річна переселенка з Києва взялася за волонтерство у Луцьку

27 березня 2022, 19:45
0
0
Сподобалось?
0

Олександра Носенко переїхала до Луцька з Києва. Бабусі – 81 рік. Вона народилась під час ІІ Світової війни. Нині вирішила допомагати волонтерам, щоб заспокоїти нерви та зробити свій внесок у майбутню перемогу.

Про це інформує Суспільне.

До Луцька жінка приїхала разом із донькою, кроликом та котом. Олександра Носенко розповіла, що добре пам'ятає післявоєнне дитинство.

"Новини дивитись несила - увесь час зринають дитячі спогади", – каже пенсіонерка.

Пенсіонерка з Києва допомагає волонтерам у Луцьку. ФОТО. ВІДЕО


"Я десь в п'ять років вперше дізналась, що таке цукор. Раніше була така крупна сіль і ми її як льодяники смоктали. А вчились писати на полях газет. Смак несмачних страв, бо не було з чого готувати, пам’ятаю досі. Хочеться, щоб цього більше ніхто ніколи не відчував", – говорить переселенка.

У Луцьку жінка – більше тижня. Щоб відволіктись від спогадів і тривоги вирішила доєднатися до волонтерської організації. Разом з іншими кухарями Олександра Іванівна виготовляє солодощі для захисників України та тих, хто був змушений покинути свою домівку.Чистить овочі, загортає солодкі кекси.

Пенсіонерка з Києва допомагає волонтерам у Луцьку. ФОТО. ВІДЕО


"Для мене це спасіння, щоб не завантажувати себе негативом постійно, а тут знаєш, що робиш добре діло", – каже пенсіонерка. Кухня волонтерів з міжнародної організації "Їжа життя" працює щодня, каже її керівник Віктор Скороход.

"Займаємось цим проєктом більше року. Передаємо в лікарню психіатричну. А зараз щодня готуємо ці от смачні солодкі кекси і розповсюджуємо у волонтерські організації, які відправляють їх по всій Україні", – розповів чоловік. За день волонтери випікають 600-750 кексів.

Пенсіонерка з Києва допомагає волонтерам у Луцьку. ФОТО. ВІДЕО


Після випічки усі волонтери можуть взяти декілька кексів з собою. Бере їх і Олександра Іванівна. Каже: занесе доньці, бо та ходить на кухню не кожного дня. Лариса Кириченко – художниця – реставраторка. Через поспішний переїзд з Києва жінка не змогла взяти професійні інструменти.

Нині пенсіонерка мріє зайнятися садівництвом. Із собою взяла насіння.

"Назло ворогам поїду і буду садити города", – каже переселенка.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися