Півтори тисячі переселенців відвідують соціальні їдальні у Луцьку
Волинь

Півтори тисячі переселенців відвідують соціальні їдальні у Луцьку

31 березня 2022, 12:03
0
0
Сподобалось?
0

Безкоштовний обід для тих, хто вимушено залишив власну домівку. У Луцьку запрацювало вже дві їдальні, які з 12 до 15 години дня пригощають переселенців гарячими обідами. Отримати їх можна за спеціальним талоном.

Про це йдеться на сайті ТСН.

На кухні шкільної їдальні семеро господинь готують для щонайменше пів сотні гостей. Пані Наталя завідує котлетами, Катерина з Іванкою мастять повидлом булочки.

За півгодини до початку обіду до їдальні заходять Володимир та Федосія. Вони тут вперше, приїхали із Маріуполя. Від домівки, кажуть, уже руїни. «Коли стріляли, з дев'ятиповерхівки зробили шестиповерхівку. Три поверхи впало, а цеглини полетіли на машину. І все - ми без дому, без нічого - жебраки, милості просимо. Ви не думайте, що ми прийшли, щоб нас погодували, невже у нас рук, ніг немає, щоб ось це, ми на пенсії, я вважаю ми це не заслуговуємо», - зі сльозами розповідає пара.

Під час обіду тут вони майже не розмовляють. Чутно лише брязкіт тарілок. «Поки була можливість ми за свої кошти, а потім пішли і дізналися інформацію. Другий день сюди приходимо», - каже відвідувачка Олена.

До Луцька, каже очільник міста, з під обстрілів приїхало уже майже 15 000 українців. «Зараз у нас працює дві соціальні їдальні, які безкоштовно харчують переселенців з 12 до 3 дня. Уже півтори тисячі осіб зареєструвалися в Луцьку як тимчасово переселені особи на таку послугу», - кажуть у мерії.

Для того, аби отримати безкоштовний обід - треба талон. Видають його на місяць у департаменті соціальної політики. «Кожна людина, яка приїхала і зареєструвалася у Луцьку, отримує довідку про те, що це внутрішньо переміщена особа і згідно цієї довідки вони надалі можуть отримати усі соціальні послуги», - повідомляють у благодійному фонді.

Великі порції багато хто розділяє навпіл - частину забирають у банки чи судочки.

Олена і Настя із Київщини виїжджали через гуманітарний коридор. Із собою взяли штани та кілька кофтин. Вже у Луцьку, кажуть, з усім допомогли. Тепер, раз за разом дякують, не тільки за обід. «Дякую, так смачно готують і дали он речі дитинці. Все організовано і парк тут такий красивий - на рідній землі, за кордон ми не поїхали», - кажуть дівчата.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися