Чиє підприємство підозрюють у використанні лімітів електроенергії Ковеля
Волинь

Чиє підприємство підозрюють у використанні лімітів електроенергії Ковеля

9 грудня 2022, 17:22
0
-1
Сподобалось?
-1

Ковельчани б’ють на сполох: у місті великі проблеми із електропостачанням, деякі райони мають світло лише по декілька годин на добу. Міський голова Ігор Чайка зробив сенсаційну заяву: однією з причин є корупційні «договорняки» деревообробних підприємств, які забирають ліміти електроенергії.

Журналісти з’ясували ВСН: мова про підприємство «Верба-ВВ», фактичними власниками якого є люстрований посадовець СБУ Віктор Уніга та його син Олег Уніга, який також є депутатом Ковельської міської ради та балотувався на посаду міського голови.

Олег Уніга заперечив таку інформацію: мовляв, це – повний фейк і ні він, ні його сім’я не мають стосунку до «Верби-ВВ». Також, попри відсутність «стосунку до фірми» Олег Уніга дуже чітко розповів, як це підприємство споживає електроенергію, щоб довести, що «не краде».

У день, коли прозвучала заява про те, що «Верба-ВВ» забирає в міста ліміти електрики та прозвучало прізвище Уніги, журналістка видання ВСН зателефонувала до Олега Уніги і він заявив: «Ні я, ні мій батько, ні моя сім’я точно не мають відношення до цього підприємства».

Пізніше таку ж заяву Олег Уніга оприлюднив у соціальних мережах.

Офіційно власницею та керівницею ТОВ «Верба» є Тетяна Полячук, яка справді не має стосунку до родини Уніги.

Проте, якщо заглянути в історію підприємства, то першим засновником і бенефіціарним власником був Місюра Володимир Васильович. Він – племінник звільненого в результаті люстрації заступника голови СБУ на Волині Віктора Уніги. До речі, час реєстрації бізнесу припадає (2014 рік) на звільнення Уніги-старшого зі служби.

Відповідно, фірма «Верба-ВВ» точно не є геть сторонньою цій родині. Під час повторного дзвінка до Олега Уніги журналістка наголосила на причетність до бізнесу Володимира Місюри.

«Да, це мій родич… не то що… я маю на увазі, там, батько, дружина…», – сказав Уніга.

Окрім офіційних реєстрів, про те, що «Верба-ВВ» – не чужа Олегу Унізі розповідають місцеві підприємці. Неодноразово домовлялися про купівлю палет і піддонів, які виготовляє це підприємство, безпосередньо з Олегом Унігою.

Тут Олег Уніга теж знайшов просте пояснення: «Ну, дивіться. Може мене хтось до мене набрати, хоче палети. Я його відправляю до менеджерів, які займаються».

У Ковельській райдержадміністрації в коментарі «12 каналу» розповіли, що район отримує лише до 10 МВт, а подекуди й 5, у той час як в область надходить орієнтовно 190 МВт.

З цього приводу посадовці звернулися до керівника місцевої філії «Волиньобленерго», який зазначає, що підприємства у районі працюють доволі обмежено.

Проте місцеві мешканці фіксують яскраве освітлення на підприємстві «Верба-ВВ», що знаходиться поблизу Ковеля, і використовує щоденно 2 МВт, тобто п’яту частину з загальної електроенергії району.

Олег Уніга, попри те, що «відхрещується» від підприємства, детально пояснює ситуацію і стверджує: «Верба-ВВ» не краде електрику.

«Підприємство зараз не працює на повну потужність, бо там постійні перебої з електроенергією, і немає зараз таких замовлень, вони працюють може на 20-30%. Вони точно не можуть споживати 2 МВт, це ж дуже велика потужність (…) плюс в них генератори є дуже потужні», – розповідає Олег Уніга.

;feature=emb_logo


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися