У Луцьку комунальників визнали винними у ДТП за поганий стан дороги
Волинь

У Луцьку комунальників визнали винними у ДТП за поганий стан дороги

4 липня 2023, 12:16
0
0
Сподобалось?
0

12 грудня минулого року на вулиці Наливайка водій автомобіля Volkswagen Passat зіткнувся з електроопорою. На думку чоловіка, аварія сталась через те, що дорога у цьому місці вкрита ожеледицею. Відтак чоловік подав позов до суду з вимогою компенсувати йому 68,9 тисячі гривень матеріальних збитків, 5 тисяч моральної шкоди та ще 2,5 тисячі за проведення оцінки.

Про це пише ZAHID.NET.

Дослідивши докази, суд дійшов до висновку, що позов необхідно задовольнити. Зокрема, одним з важливих доказів став акт обстеження ділянки вулиці, на якій сталось ДТП. У ньому зазначено, що вказана ділянка не відповідає вимогам ДСТУ, оскільки дорога покрита ожеледицею.

«Відповідач як балансоутримувач дороги всупереч єдиним правилам не вжив вчасних заходів для приведення експлуатаційного стану дорожнього покриття у відповідність, негайно не усунув виявлену ожеледицю, а за неможливості це зробити невідкладно не позначив таку ділянку дороги дорожніми знаками», – йдеться у рішенні.

Тож суд зобов'язав управління житлово-комунального господарства департаменту ЖКГ Луцької міської ради виплатити позивачеві 76,4 тисячі гривень.

Рішення суду поки не набрало законної сили, оскільки відповідач може оскаржити його, подавши апеляцію.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися