Волиняни накопичують борги за доставку газу
Волинь

Волиняни накопичують борги за доставку газу

7 липня 2023, 10:38
0
-1
Сподобалось?
-1

На сьогодні волиняни заборгували більше 24 мільйонів гривень за розподіл газу. Ця сума зросла в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 3 мільйони гривень. Більше половини припадає на місто Луцьк та Луцький район. Другі в списку боржників – споживачі газу з Нововолинська. Сумлінні платники за послугу розподілу газу мешкають у містах Камені-Каширському, Ківерцях, Рожищі та Ратному.

Про це повідомляє пресслужба АТ «Волиньгаз».

70% боргу за доставку газу мають приватні домоволодіння, що становить, а 30% – у мешканців багатоквартирних будинків. Найбільший борг у лучанина, який не оплатив майже 38 тисяч гривень за розподіл газу. Підприємство «Волиньгаз» згідно з законодавством змушене звертатися з позовами до суду щодо стягнення заборгованості в примусовому порядку.

Як запевняють юристи газорозподільної компанії, боржнику простіше сплатити, ніж потім відповідати у суді. Адже, як правило, доведеться додатково викласти від 300 до 2500 гривень на судові витрати. Також суд часто блокує банківські рахунки, якщо ж виконавча служба стягуватиме борг у примусовому порядку, то ще доведеться заплатити відповідні витрати й цьому відомству – 10% від суми заборгованості.

Влітку компанія «Волиньгаз», яка надає волинянам послугу з розподілу газу, активно готується до опалювального сезону. Тому вчасна оплата за надану жителям області послугу, погашення боргів – це запорука якісної підготовки до опалювального сезону в умовах війни.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися