Луцький «авторитет» засвітився у земельній схемі у «Буковелі»
Волинь

Луцький «авторитет» засвітився у земельній схемі у «Буковелі»

14 липня 2023, 16:03
0
0
Сподобалось?
0

52-річний уродженець Рахівського району Олег Кравчук, який відомий в статусі так званого «положенця» по Волинській області на прізвисько «Алєня», влітку минулого року на тиждень став власником земельної ділянки рекреаційного призначення площею 0,85 га у селі Поляниця – серці гірськолижного курорту «Буковель» на Івано-Франківщині. Відомості про це містяться в матеріалах судового реєстру, пише DетективINFO.

8 червня 2022 року держреєстратор виконкому Калуської міськради на підставі державного акту ІІ-ІФ№020036, виданого 10 жовтня 2002 року Поляницькою сільською радою, здійснив реєстрацію права власності майже гектара землі з цільовим призначенням «для ведення особистого селянського господарства» за «Алєнею».

Згідно версії слідства, відповідні дії були здійснені на підставі підроблених документів. Більше того – у подальшому (буцімто з метою приховування наявності майна в Кравчука) держреєстратор та розробник технічної документації під час реєстрації змінили одну цифру в реєстраційному номері облікової картки платника податків Олега Кравчука.

Правоохоронці вважають, що набувши незаконним чином «золоту» земельну ділянку кримінальний авторитет вже за тиждень (15 червня 2022 року) продав її двом бізнесменам з Луцька. Йдеться про двоюрідного брата «Алєні» Володимира Наумчука та компаньйона останнього – Максима Пеньковського.

При цьому під час обшуку в нотаріуса, який посвідчував відповідну угоду між «положенцем» та його родичем, в реєстраційній справі не було виявлено оригіналу держакту ІІ-ІФ№020036, що схиляє слідчих до версії про його відсутність у Олега Кравчука.

Вірогідна оборудка за участі «Алєні» і Ко – один з понад півсотні епізодів схеми з масштабного дерибану землі на Івано-Франківщині, розслідуванням яких займається Головне слідче управління Нацполіції. Згідно версії слідства, упродовж 2018-2022 років на території регіону за участі посадових осіб (зокрема, Поляницької ОТГ, Яремчанської міської ради, Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області тощо) та в змові з екс-працівниками правоохоронних органів, шляхом фальсифікації рішень сільрад та держактів на право власності низка фізичних осіб (включно із родичами чиновників) стала власниками земельних ділянок із категорї запасу.

Одним із ідеологів здійснення масштабних афер силовики вважають колишнього начальника відділу геокадастру в Яремчі, який нібито залучав до процедури оформлення дерибанів підприємців, екс-працівників міліції, діючих та колишніх кадастрових реєстраторів, приватних нотаріусів, а також фахівців відділів Держгеокадастру в Надвірнянському районі та Яремчі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися