У селі на Волині Митрополит  Михаїл уперше очолив Божественну літургію
Волинь

У селі на Волині Митрополит Михаїл уперше очолив Божественну літургію

3 серпня 2023, 14:29
0
2
Сподобалось?
2

У селі Борочичі Горохівського деканату (Луцький р-н), у храмі Пророка Іллі,  Митрополит Луцький і Волинський Михаїл уперше очолив Божественну літургію.  

Про це інформує Волинська єпархія ПЦУ.

У день ушанування великого Божого угодника з високопреосвященним разом молилися: старший декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель парафії священник Андрій Андрусик, інше духовенство нашої та Володимирської єпархій. Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено активних мирян.

Ще 2020 р. громада Пророка Іллі отримала копію Томоса – документ, що засвідчував зречення борочиченської церкви від зверхності московського патріархату. Однак, настоятель довго зволікав з таким рішенням і, врешті, пішов на фронт, так і не підтримавши своїх вірних.

Тож у травні 2023 р. парафія остаточно полишила МП, возз’єднавшись із Православною церквою України. У червні відслужили перше богослужіння українською мовою – акафіст, який очолив о. Андрій Сидор. До слова, 15 червня 1989 р. місцеві селяни одні з перших в Україні вивісили Державний прапор на найвищому місці Борочич.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися