«Свічка сама чуда не творить», – митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Волинь

«Свічка сама чуда не творить», – митрополит Луцький і Волинський Михаїл

4 лютого, 10:15
0
0
Сподобалось?
0

У день Стрітення Господнього митрополит Луцький і Волинський Михаїл виголосив проповідь у кафедральному соборі Святої Трійці.

На завершення Божественної Літургії архієрей пояснив пастві, що означає стрітенська свічка і чому їй надають особливого значення, – повідомили у Волинській Єпархії ПЦУ.

Владика розповів, що у старозавітні часи вогонь запалювали, коли приносили жертву, як знак, як знамення. У наші часи ми залишили цей символ, який символізує «жертовник нашої любові, в пам’ять про Світле Христове Воскресіння».

Але сама по собі свічка нічого не варта і чуда творити не буде, запевняє високопреосвященний. Коли в давні часи люди відчували тривогу, що їх може вбити блискавка чи будь-яке інше лихо, вони запалювали свічку і перед нею молилися, аби відвести всяку біду. Зверталися до Господа із проханням благословити дім. Тож лише молитва при свічці має силу і значення, а не сама свічка.

Тому, каже архієрей, якщо хочете сьогодні відчувати себе безпечно, беріть великі свічі й моліться перед ними. Та просіть Бога, аби Він благословив ваш дім.

«І будьте самі світлом у темному світі через силу своєї молитви», – радить митрополит.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися