Відомий медик з Волині отримав звання Заслуженого лікаря України
Волинь

Відомий медик з Волині отримав звання Заслуженого лікаря України

25 жовтня 2023, 15:01
0
0
Сподобалось?
0

З початку повномасштабного вторгнення росії на територію України Володимир Середюк – завідувач банку крові Нововолинської лікарні - щотижня організовує поїздки донорів з Нововолинська до Володимирської станції переливання крові.

За це і свою багаторічну працю нещодавно медик з рук самого президента України Володимира Зеленського отримав звання Заслуженого лікаря України.

Про це пише БУГ.

Як розповів Володимир Миколайович, відзнаку від президента він отримав 27-го липня в День медичного працівника перед своїм днем народження в Одесі, куди поїхав зі своєю дружиною. Зі всієї України нагороджували 50 лікарів, нововолинський медик був єдиний з Волині.

«Я просив в охорони, щоб мене пропустили до президента з дружиною, вона також медик. Ми разом живемо уже 50 років. Я єдиний, хто приїхав з дружиною. Охорона нас пропустила і ми отримали цю нагороду», – поділився Володимир Середюк.

Завідувач банком крові НЦМЛ 36 років працював у хірургії і вже 36 рік працює в службі крові. Раніше у Нововолинську була власна станція переливання, Володимир Миколайович прийшов туди у 1987 році. Потім її закрили, залишилася у Володимирі. У НМЦЛ лишилося відділення – банк крові, у якому працюють шестеро працівників.

З початком повномасштабного вторгнення росії на територію України Володимир Середюк щотижня організовує поїздки донорів з Нововолинська до Володимирської станції переливання крові. У його списку понад 550 донорів. Серед них є близько ста медиків. Протягом 2022 року він організував 29 кровоздач, 2023 року – 39, загалом уже близько 70 разів щотижня орієнтовно по 15 осіб їздили здавати кров. НЦМЛ забезпечує донорів транспортом та паливом.

У Нововолинську нараховується майже 600 почесних донорів, які здали кров 40 і більше разів, є також і заслужені донори, які здали кров 100 і більше разів. Сам Володимир Середюк уже також здав кров сотню разів, але не має повних кровоздач, тож він відзначений званням Почесного донора України.

Здавати кров необхідно, зазначає Володимир Миколайович, адже лише у Нововолинській лікарні за цей рік використали близько 700 доз крові для травмованих та поранених пацієнтів. Тут зберігається певний запас.

Доцільності знову відкривати станцію крові у НЦМЛ завідувач банком крові не бачить. Але зазначає, що було б добре, якби до них приїжджали за забором крові, як було раніше двічі на місяць.

«Ми плануємо по закінченню війни, щоб або з Луцька, або з Володимира присилали бригаду. А ми тут будемо їх зустрічати й організовувати донорів», – поділився заслужений лікар.

Володимир Миколайович, який має поважний вік, 76 років, зізнався, що готує собі заміну.

«Я вже готуюсь. У мене є колега лікар-хірург, Вікторія Юріївна Біднюк, яка вже проходить курси у Києві. І вона готується з нового року завідувати цим банком крові. Мені 77 рік, це вже достатньо багато, маю 52 роки стажу. Вже третій рік, я найстарший лікар у цій лікарні», – поділився завідувач банку крові.

Щодня прокидатися о 6 ранку, йти на роботу та виконувати свою важливу місію його мотивує син, який уже півтора року служить у ЗСУ, наразі знаходиться під Бахмутом. І внук, який також уже вісім місяців служить біля Дніпропетровської області.

«І це моя мотивація, бути на роботі, помагати. Вони там, а я тут роблю усе можливе», – зазначив Володимир Середюк.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися