Історія сім’ї з Волині: поки тато на фронті захищає Батьківщину, 14-річна донька активно волонтерить
Волинь

Історія сім’ї з Волині: поки тато на фронті захищає Батьківщину, 14-річна донька активно волонтерить

7 листопада 2023, 10:51
0
0
Сподобалось?
0

Військовослужбовець Анатолій Репш із Рожища служить у 14-й бригаді з квітня 2022 року. Він – заступник командира бойової машини. Його підрозділ стримує ворога на Харківщині. 14-річна донька захисника Марія разом із друзями волонтерить для ЗСУ.

Анатолій Репш нещодавно повернувся додому з передової після третього поранення та розповів Суспільному про військову службу й те, як пишається донькою-волонтеркою.

До війни чоловік працював будівельником, служив строкову службу. Жартує, що тепер професійно будує окопи та бліндажі. Службу, каже волинянин, починав з охорони начальника штабу бригади, але там служити довго не зміг. Перевівся на передову. Вже понад рік воює на Куп'янському напрямку. Каже, що боронить ті села, які щодня згадують по телевізору у зведеннях Генштабу: Граниківку, Васютівку, Лиман Перший, Синьківку.

«Билися за село Граниківка, то за дві години, за час чергування мій, солдат нарахував 200 прильотів. Там дуже інтенсивні обстріли були», – пригадує військовослужбовець.

Дружина військовослужбовця Олена Репш каже, що рішення чоловіка про переведення на передову сприйняла негативно. Але, зізнається, сперечатися було марно.

«Сказав: «Це моє рішення, яке ти маєш прийняти, змиритися і просто чекати, вірити мені!» І я йому дуже вірю та чекаю з перемогою», – каже Олена.

Окрім тижня реабілітації після поранення, Анатолій Репш вдруге за півтора року служби приїхав додому на десять днів відпустки. Донька військовослужбовця Марія каже, що не може натішитися присутністю батька.

Дівчина разом із друзями сформувала дитячий батальйон «Бандерівці», в якому діти співають на вулицях міст і таким чином заробляють гроші для ЗСУ. Від початку повномасштабного вторгнення зібрали понад два мільйони гривень, каже дівчина. Серед іншого придбали антидронову рушницю для підрозділу тата.

«Якби мій батько не був військовим, я все одно волонтерила б, але є таке, що знаючи, що він на війні, я хочу допомогти і йому», – каже Марія Репш.

Анатолій Репш зізнається, що дуже пишається донькою. Каже, що діти її віку мали б гратися, читати та більше вчитися, а вони волонтерять, співають, допомагають військовим. Під час реабілітації Анатолій Репш прийшов на один із виступів «Бандерівців».

«Я підходжу до них на площі, вони співають, біжать тебе обнімати, ти в їхніх очах – справжній герой, аж серце щемить. Це дуже сильний мотиватор», – додає боєць.

Під час чергової відпустки, каже військовослужбовець, увесь вільний час присвятить сім'ї. Після перемоги теж має плани: хоче добудувати баню, щоб можна було там зібрати усіх друзів та побратимів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися