«Її полюбляє вся Європа, США та Канада»: де на Волині вирощують смачну та корисну спаржу
Волинь

«Її полюбляє вся Європа, США та Канада»: де на Волині вирощують смачну та корисну спаржу

4 грудня 2023, 10:48
0
0
Сподобалось?
0

Смачна корисна, але чомусь досі не дуже популярна на українському ринку – спаржа. Саме цей продукт, який полюбляє вся Європа, США та Канада, вирощують на Волині у величезних масштабах.

У регіоні – найбільші в Україні плантації з вирощування спаржі, вони розташовані в Устилузькій громаді.

Про це розповідає телеканал «Конкурент TV».

Їх власник – Олександр Сидорчук – уже багато років розвиває власну справу. Розповідає: у товариша з Польщі, який займається вирощуванням спаржі, побачив його ферму. Знайомий запропонував чоловіку висадити кілька саджанців в Україні і поглянути, що з цього вийде.

 «Був в мене такий добрий товариш, поляк, і він займався вирощуванням спаржі. Для мене це було також така нова культура, цікава культура. Він каже: «Ну, попробуйте в Україні посадити, чи у вас добра земля буде». Ну, ми щось взяли в нього пару саджанців. Трошки щось посадили. Приїхав він до нас у гості. Каже: «Слухайте, у вас така супер спаржа росте. Така добра у вас земля». І якось з того моменту помаленьку почалося. Пізніше, звичайно, ми почали шукати якісь кращі сорти. Зараз беремо Голландські гібриди», – каже фермер Олександр Сидорчук.

Зараз підприємство збільшилось у рази. Виявляється, що український чорнозем добре підходить для вирощування спаржі. Хоча сезон триває лише два місяці – цього вистачає.

Зрізати ж спаржу потрібно, коли пагінці досягають 20-23 см заввишки.

Нині волинська спаржа відома далеко за межами області та навіть України. Здебільшого її збувають через супермаркети. За кордоном вона має неабиякий попит.

Деталі – у сюжеті.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися