На Волині судили жінку, яка не зверталася з хворими дітьми до лікарів: не мала грошей на телефоні
Волинь

На Волині судили жінку, яка не зверталася з хворими дітьми до лікарів: не мала грошей на телефоні

17 січня, 12:28
0
-1
Сподобалось?
-1

На Волині судили горе-матір, через неналежну поведінку якої хворі діти із запаленням легенів потрапили до лікарні.

Про це йдеться у постанові суду, передає Район.Рожище.

21 грудня жінка повторно протягом року ухилилася від виконання батьківських обов'язків. Вона не створила належних умов для їх проживання та розвитку, не здійснювала належного догляду за ними, тому працівниками служби у справах дітей вилучили малолітніх дітей із сім'ї та помістили їх до лікарні в Луцьку.

Під час розгляду справи матір свою вину у вчиненні зазначеного правопорушення визнала повністю. Вона розповіла, що разом із двома дітьми проживає у будинку свого співмешканця в селі Ясенівка Доросинівської громади.

За її словами, у грудні в дочки кілька днів була висока температура, однак за медичною допомогою мати не зверталася, бо не мала грошей на телефоні. Сусіди повідомили про такі обставини службу у справах дітей, працівники якої оглянули її помешкання і забрали двох малолітніх дітей. Пізніше з'ясувалося, що лікарі діагностували у них запалення легень.

Окрім того, жінка зазначила, що дочка у листопаді 2023 року не відвідувала навчальний заклад через випадки педикульозу. Вона підтвердила, що в будинку не завжди опалюється та прибирається, однак вона отримує соціальні виплати на дітей. Просила суворо не карати, оскільки докладатиме зусиль для належного виконання батьківських обов'язків.

За таке порушення її вже штрафували на 850 гривень у серпні 2023 року.

У копії акту обстеження умов проживання від 6 грудня зазначили, що умови для проживання та розвитку дітей незадовільні, в кімнатах брудно, діти голодні, недостатньо забезпечені харчами.

Суддя постановив визнати жінку винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 184 Адміністративного кодексу, і піддати її штрафу в розмірі 1700 гривень. Окрім того, вона має сплатити 605 гривень судового збору в дохід держави.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися