Волинські самооборонці готуються до запуску виробництва кевларових шоломів
Волинь

Волинські самооборонці готуються до запуску виробництва кевларових шоломів

13 вересня 2014, 10:26
0
0
Сподобалось?
0

Винахідники «Самооборони Майдану Волині», які вже не перший місяць б'ються над виготовленням індивідуальних засобів захисту мають на меті налагодити виробництво кевларових шоломів. У нас вони є дуже дефіцитними. Підприємці, які правдами і неправдами все ж завозять в Україну, переважно намагаються нажитися на цьому товарі, правлячи за вживану каску до 350 євро.

Активісти «Самооборони Майдану Волині» вже виготовили і випробували дві каски. Нині працюють над тим, щоб налагодити «серійне» виробництво. Займається цим проектом Володимир Жуков. За його словами, реально щотижня виготовляти від 100 до 200 шоломів. Їхня вартість складатиме 100-150 євро.

Для подальшого виготовлення касок потрібно закупити кевлар, квадратний метр якого коштує 20 євро, (на одну каску потрібно три квадратні метри). Крім цього, необхідно ще купити матриці, відлити форми.

Закупити кевлар не вдавалося через те, що в Україні та Польщі торгові представники фірми, яка виготовляє цей запатентований матеріал, пішли у тривалі відпустки. Натомість вирішується питання з придбанням кевлару у Словаччині.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися