У таких хатинках-вуликах живуть бджоли
Закарпаття

Бджолине село на Закарпатті

2 липня 2023, 15:44
0
0
Сподобалось?
0

Хто їде з гори села Ізки Міжгірського району, неодмінно зверне увагу на маленькі будиночки. На вигляд, ніби казкове містечко. Хатинки покриті різнокольоровою бляхою, білі віконечка та двері. І все це – мініатюрні копії! Ніхто й не здогадається, що так оригінально облаштував вулики місцевий умілець Михайло Білалинець. Так поєднав дві свої улюблені справи – бджільництво та столярство.

Чоловік з посмішкою згадує, що підгледів ідею у журналі про пасічництво за 1982 рік.

– Все нове, то добре забуте старе, – сміється. – Такі оригінальні вулики робив один пасічник з Вінниччини. Там були чорно-білі фотографії, а в житті, як я зробив, вийшло набагато яскравіше і цікавіше. Зробив один, гарно вийшло. Сподобалося мені. Тоді другий, третій – і так закрутилося… Вийшло мініатюрне село.

Нині у бджолиному господарстві понад сто сімей. Частина мешкає у фантастичних будиночках. Залітають туди через вузенькі отвори, які зроблені внизу дверей, а вилітають через віконечка. А як треба викачати мед, то піднімаєш дашки в будиночках і робиш свою справу.

До оригінального бджолиного поселення люблять приїжджати туристи не лишень з України, а й з прибалтійських країн.

– Були навіть гості з Ізраїлю, – додає Михайло. – Плануємо ще трохи розширитися, щоб людям цікавіше було і наша пасіка стала туристичною родзинкою Міжгірщини.

Наталія ВЕЧОРОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися