Вдова ветерана війни 15 літ судиться за свою землю!
Житомирщина

Вдова ветерана війни 15 літ судиться за свою землю!

23 квітня 2015, 00:21
0
0
Сподобалось?
0

Шок: на Житомирщині вдова ветерана Другої світової війни не може приватизувати землю, яка свого часу дісталася їй від чоловіка у спадок. Суди тривають 15 літ! Про це пише Вголос.zt.

Вже 15 років Раїса Михайлівна Столяревич воює з ПАТ «Коростенський завод «Янтар» за 10 соток землі, на якій вона вирощує сад. Все, чого вона хоче, це – залишити щось своїм онукам і правнукам. До речі, один з онуків зараз воює на сході України.

Жінка розповідає: цю землю отримала у спадок від чоловіка, ветерана 2-ї світової. У 1981 році родина отримала квартиру у будинку і 10 соток землі. В 1992 році чоловік викупив свою частину будинку, а з нею і землю. Люди користувалися землею більше 30-ти років, але у 2000-х у них з’явився новий сусід. За словами жінки, він незаконно на червоній лінії побудував магазин і почав зазіхати на її землю: «Після смерті чоловіка у 1999 році я одразу вирішила приватизувати ділянку, навіть заплатила гроші за оформлення документів. Але тут з’явився цей Сергієнко, який купив будинок біля нас. Він став казати, що в мене грошей не вистачить, що він у мене землю відсудить.»

Раїса Михайлівна обурюється: їй не дають приватизувати землю, бо директор заводу, якому землю надали в оренду, не дає згоди на приватизацію. В той же час, її згоди на здачу цієї ділянки в оренду ПАТ «Коростенський завод «Янтар» ніхто не питав: «В 2000 році я подала на суд, бо мені цю землю приватизувати так і не дали, а йому надали її в постійне користування. У нас є рішення суду від 2001 року, яким анульовано рішення Житомирської міської ради про укладення договору на постійне користування землею з Сергієнком. Але мені не дають приватизувати і все,» – веде вона далі.

21 квітня справу розглянув  Апеляційний суд. Раїса Михайлівна просила скасувати рішення суду від 2013 року про подовження оренди землі на 5 років для ПАТ «Коростенський завод «Янтар», згідно з яким підприємець може знести її гараж і вирубати дерева, які заважають йому розширятися. Однак суд… відмовив.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися