Сибір горить — вогнем охоплено десятки сіл
Світ

Сибір горить — вогнем охоплено десятки сіл

13 квітня 2015, 01:57
0
0
Сподобалось?
0

У республіці Хакасія Сибірського федерального округу РФ – масові пожежі. Вогнем охоплено десятки сіл. П'ять осіб загинули, близько 900 будинків пошкоджені.

Усе почалося з того, що хтось підпалив суху траву та сміття, а через сильний вітер вогонь набув загрозливих масштабів – запалали ліси та села.

«За останньою оперативною інформацією, вогнем знищено 118 житлових будинків у 21-му населеному пункті Хакасії. Через сильний вітер стабілізувати обстановку з пожежами в житловому секторі поки не вдається. Всі пожежні сили кинуті на порятунок населених пунктів і об'єктів економіки. Степові таі дачні загоряння ліквідувати просто нікому», - йдеться в повідомленні Головного управління МНС Росії по Республіці Хакасія.
Рятувальники закликають все населення вийти на боротьбу з вогнем. Станом на вечір, п'ять осіб загинуло і близько 900 будинків згоріло в результаті пожеж в Хакасії, повідомило РИА Новости джерело в правоохоронних органах регіону. Кількість загиблих, за попередніми даними, сягла п'яти осіб.

Джерело: ТСН

***

Оновлені дані: в ході гасіння пожеж у житлових будинках та степовій смузі у Бейському, Орджонікідзевському,Ширинському та Усть-Абаканському районах виявлено тіла 15 осіб, відомості про загиблих і постраждалих уточнюються. Серед загиблих є діти. Понад 600 людей постраждали, одна людина вважається зниклою без вісті.

Вогонь охопив 42 населених пункти - близько 1,3 тисячі будинків були пошкоджені або згоріли повністю. Близько 5000 людей у Хакасії залишилися без житла.

Крім того, за попередніми даними, загинуло 700 голів великої рогатої худоби і близько трьох тисяч овець. У прес-службі уряду Хакасії розповіли, що в республіці згоріло 16 тваринницьких приміщень і стоянок, 11 приміщень для зберігання зерна і техніки та чотири зерносушарки. Збиток від стихії становить не менше 5 мільярдів рублів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися