У Шотландії є міст псів-самогубць
Світ

У Шотландії є міст псів-самогубць

10 грудня 2015, 09:00
0
0
Сподобалось?
0

У Шотландії неподалік Глазко є містичний міст. Понад шість десятиліть тут скоюють самогубства… собаки. І навіть якщо якійсь тварині вдається вижити після першого стрибка, вона знову видирається на міст і повторює спробу.

Мова про маєток Овертоун – саме там є той загадковий кам’яний арочний міст, висотою близько п’ятнадцяти метрів. Збудували його ще наприкінці XIX століття. Спочатку власники маєтку нічого незвичайного не помічали. Але через півстоліття люди стали зауважувати, що з мосту часто стрибають собаки. Більшість відразу розбиваються на смерть, інші зализують рани й знову карабкаються вгору. Почали говорити, що псів до самогубства змушує невідома сила. Тоді й згадали легенду. Буцімто колись давно батько скинув з того мосту немовля. Воно розбилося, а чоловік, зрозумівши, що накоїв, не зміг з тим жити й теж стрибнув униз. От і з’явилися дві примари – батька й дитини – які і підштовхують до фатального стрибка. Чому саме собак, досі залишається загадкою.

Свою версію масової загибелі тварин спробували пояснити вчені. Вони висунули припущення, що під мостом живуть гризуни, от в собак, які їх винюхали, й спрацьовує мисливський інстинкт. Однак це не пояснює повторних стрибків тварин, бо це суперечить вже іншому інстинкту – самозбереження.

Тому ті, хто вірить в аномальні явища, припускають, що міст Овертоун може бути таким собі переходом в потойбічні світи, а собаки платять своїм життям за зайву цікавість.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися